Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Morten Ramsland bryder sig ikke om kasser og fasttømrede identiteter. For ham er ethvert menneske en gåde i sig selv – ikke en, der skal løses, men en man måske kan nærme sig via fortællingens kunst. Foto: Martin Lehmann.

Det pinagtige og det morsomme hænger sammen: Morten Ramsland har skrevet en roman om onani, afsløring, køn og SM. Og om at turde være mand på en anderledes måde

Morten Ramslands femte roman, ’Lyskabinettet’, som udkommer i næste uge, handler om seksualitet og køn – terapi og befrielse. Vi har talt med ham om at gøre op med firkantede ideer om, hvem eller hvad man er. Og om trangen til bare at lade fortællelysten styrte derudad.

FOR ABONNENTER

Der er én scene i Morten Ramslands nye roman, ’Lyskabinettet’, der er særlig rørende: Romanens 15-årige hovedperson, Thomas, sminker sig en eftermiddag med sin mors makeup på familiens badeværelse. Og med et trylleslag oplever han en sælsom forandring:

»Det hele skete af sig selv. Letheden dirrede ubesværet gennem min krop. Jeg havde sprængt en usynlig grænse for, hvem og hvad jeg var«. Men den lethed, der strømmer igennem Thomas, afløses hurtigt af en frygt for at blive taget i akten. En frygt for at blive opdaget og afsløret i at have lavet »uorden i sig selv«, som han så rammende kalder det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden