0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der er langt fra bænken i gården på Gl. Kongevej, hvor Anita Furu bor med sin familie, til Rusland, hvor hendes farmors historie begyndte i 1900. Men romaner kan ophæve afstande og genskabe svundne virkeligheder, og anmelderne roste ’Mit halve liv’, Furus præmierede debutroman, for både dens sprog og troværdighed.

Til hverdag er hun taleskriver hos statsministeren. Nu har Anita Furu vundet debutantprisen for en roman om sin farmor, hun bare MÅTTE skrive

Anita Furus debutroman, ’Mit halve liv’, handler om hendes farmor, der som lille pige blev sat på et skib til Danmark i 1906, efter at hendes far var blev dræbt under datidens jødeforfølgelser i Rusland. Hun har netop vundet debutantprisen på Bogforum.

FOR ABONNENTER

Anita Furu har altid vidst, at hun en dag ville bruge sin farmors historie. Hun fik den fortalt, da hun var barn, og den lå og modnede, indtil hun for fire år siden gik i gang med ’Mit halve liv’. Romanen om Ruth, den lille, forældreløse jødiske pige, der blev sat på et skib i Skt. Petersborg og sejlet til Danmark i 1906 og aldrig siden så sin storebror, men blev ved at savne ham.

Fire år har det taget Furu, 56, mor til tre, nyslået farmor og til daglig taleskriver i Statsministeriet, at skrive romanen, der netop har fået Bogforums debutantpris på 50.000 kr., og som hun har skrevet på i weekender, ferier og tidligt om morgenen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere