Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Der er langt fra bænken i gården på Gl. Kongevej, hvor Anita Furu bor med sin familie, til Rusland, hvor hendes farmors historie begyndte i 1900. Men romaner kan ophæve afstande og genskabe svundne virkeligheder, og anmelderne roste ’Mit halve liv’, Furus præmierede debutroman, for både dens sprog og troværdighed.

Til hverdag er hun taleskriver hos statsministeren. Nu har Anita Furu vundet debutantprisen for en roman om sin farmor, hun bare MÅTTE skrive

Anita Furus debutroman, ’Mit halve liv’, handler om hendes farmor, der som lille pige blev sat på et skib til Danmark i 1906, efter at hendes far var blev dræbt under datidens jødeforfølgelser i Rusland. Hun har netop vundet debutantprisen på Bogforum.

FOR ABONNENTER

Anita Furu har altid vidst, at hun en dag ville bruge sin farmors historie. Hun fik den fortalt, da hun var barn, og den lå og modnede, indtil hun for fire år siden gik i gang med ’Mit halve liv’. Romanen om Ruth, den lille, forældreløse jødiske pige, der blev sat på et skib i Skt. Petersborg og sejlet til Danmark i 1906 og aldrig siden så sin storebror, men blev ved at savne ham.

Fire år har det taget Furu, 56, mor til tre, nyslået farmor og til daglig taleskriver i Statsministeriet, at skrive romanen, der netop har fået Bogforums debutantpris på 50.000 kr., og som hun har skrevet på i weekender, ferier og tidligt om morgenen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden