Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

I novellen 'Kattemenneske' fortæller Robert til Margot, at han har to katte. Måske for at virke som en tillidsvækkende, gemytlig type. Men har han overhovedet katte og er han, som hun først får indtryk af? Foto: Elisa Roupenian

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Interview med 'Kattemenneske'-forfatter: Begejstringen forvandlede sig til et chok, da hendes novelle fik sit eget voldsomme liv online

Det var den lykkeligste dag i Kristen Roupenians liv, da hun fik sin novelle optaget i det prestigiøse The New Yorker, men så bad en veninde hende over en kop kaffe tage et kig på Twitter.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Som en litterær sensation. Sådan tog Kristen Roupenians forfatterkarriere sin begyndelse, da hendes novelle ’Cat Person’ blev trykt i The New Yorker i december 2017 og hurtigt gik viralt i den helt store skala, skabte ophidset debat og blev udråbt til at være det værk, der endelig satte ord på, hvad det vil sige at være en ung kvinde, der har sex med en, som man ikke har lyst til, men gør det, fordi man ikke føler, at det er o.k. at sige fra.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden