Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rob Carr/AP
Foto: Rob Carr/AP

I 2015 - altså kort før sin død - udgav Haper Lee ’Sæt en vagtpost ud’, mens de øvrige manuskripter hun efter sigende skulle have arbejdet på, forbliver forseglet.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye detaljer om mystikomgærdede Harper Lees true crime-roman er dukket op

Den berømte forfatter var optaget af en præst, der var mistænkt for mord på to af sine koner, sin bror, sin nevø, en nabo og en af sine steddøtre. Nu er en mappe fyldt med hendes researchpapirer, der skulle danne grundlag for en roman om sagerne, dukket op.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et nyt kapitel om den mystikomgærdede afdøde forfatter Harper Lee er kommet for dagens lys.

I et dødsbo efter advokaten Tom Radney har hans efterladte fundet begyndelsen til en true crime-roman med titlen ’The Reverend’, som sydstatsforfatteren brugte år på at researche til – og som Radney spillede en stor rolle i.

Sagen er en hårrejsende beretning om en voodoodyrkende baptistpræst, der var mistænkt for mord på to af sine koner, sin bror, sin nevø, sin nabo og sin steddatter.

En præst, der sørgede for at tegne kostbare livsforsikringer på ofrene kort før deres død, så han tjente en halv million dollars på dem. En præst, der blev skudt ned, få minutter efter at han havde holdt en tale ved sin steddatters grav – af hendes onkel.

En spektakulær sag, der aldrig blev blotlagt af rettens vej, og en sag, som Harper Lee interesserede sig for i årtier, hvor hun interviewede politi og pårørende og læste retsdokumenter.

Mappe med interviews og noter

Advokaten Radney, der i sin tid var præstens forsvarer, hjalp forfatteren med at samle dokumentation til hendes planlagte roman om hændelserne og overlod sin mappe med alt materialet i hendes varetægt. Indtil for nylig, da mappen blev leveret tilbage til Radneys datter; nu er den blevet et omdrejningspunkt i en ny bog om Harper Lees romanplan, skrevet af forfatteren Casey Cep.

Harper Lee havde også delt et udkast til sin bog med Radney, nemlig ’The Reverend’s kapitel 1 på fire sider og med noter i marginen og klips i hjørnet. Om Harper Lee skrev mere, vil vi ikke få at vide.

Måske kom hun aldrig videre på grund af sit alkoholmisbrug og sin skriveblokering, måske ligger der et færdigt manuskript forseglet et sted.

For forfatteren til Pulitzerpris-vinderromanen ’Dræb ikke en sangfugl’ levede indtil sin død i 2016 et liv uden for offentlighedens søgelys og sørgede for, at hendes efterladte papirer og genstande forblev private.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden