Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AnnSofi Andersdotter
Foto: AnnSofi Andersdotter

Den svenske digter Ola Julén debuterede med 'Orissa' i 1999. I et svensk interview fra 2003 fremhævede han landsmanden Lars Norén og danske Michael Strunge, fordi de havde »et desperat behov for at kommunikere. De skriver for livet«. Selv døde Julén i 2013, 42 år gammel.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er skamfuldt, det er seksuelt, og det er ubehageligt: Ny digtsamling er tæt på ubærlig at læse. Men der SKAL skrives om begæret, også det grimme

6 år efter Ola Juléns død udkommer hans ’Afrikas virkelige historie’ nu på dansk - og digtene er om muligt endnu mere ubærlige at læse end hans debut, ’Orissa’.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De er så patosfulde, så pinagtigt følsomme, digtene i svenske Ola Juléns debut, ’Orissa’ fra 1999. Venstresiderne er blanke, og på højresiderne findes kun ordknappe enkeltsætninger: »Hvorfor er der ingen der vil have mig?«, lyder det uden omsvøb, et andet sted konstateres det kortfattet: »Mine digte, mit liv/ er ikke levende«. Første gang jeg læste Julén, kæmpede jeg med at begribe, hvordan nogen turde blotlægge sig på den måde.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden