Da det seneste nummer af tidsskriftet for naturkritik Ny Jord udkom i december sidste år, var det en iøjnefaldende udgivelse. Det skriggule omslag, udgivelsens formgivning og grafiske udtryk, og så selvfølgelig størrelsen, massive 650 siders naturkritik, bidrog til at 3.-4. udgave af Ny Jord fik en ærefrygtindgydende aura.
Alligevel er det lykkedes at sælge flere tusinde eksemplarer. Hæderligt for en skønlitterær udgivelse på det danske bogmarked. For et naturkritisk tidsskrift er det en mindre sensation.
»Det har været ret overraskende for os, at det har kunnet lade sig gøre, og at alle har taget imod det uden de store beklagelser«, fortæller ansvarshavende redaktør Jeppe Sengupta Carstensen beskedent igennem en skramlet telefonforbindelse fra Svendborg, hvor han bor.
Ny Jord opstod i 2015 »af både en indre og en ydre nødvendighed«, fordi der ifølge Jeppe Sengupta Carstensen manglede et publicistisk organ i det danske mediebillede, som kunne præsentere nogle behandlinger af klima-, miljø- og økologikrisen, der ikke var bundet op på overskrifter og biodiversitetsrapporter. Her kan tidsskriftet noget andet.
»Der er simpelthen mere plads hos os – til andre formater, til et andet tempo og en anden måde at omgås historien på. Der behøver ikke være samme form for aktualitet som i de journalistiske medier«, siger han og uddyber:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her