0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miras jul
Foto: Miras jul

Miras jul’ er glitrende sødmefuld i hvert fald på overfladen.

Tre kalenderbøger til ventetiden: Miras jul er plantebaseret, og Olympia ringer forgæves til BørneTelefonen

Tre kalenderbøger om henholdsvis Miras plantebaserede jul, Olympias dramatiske juleeventyr og Dagmar, der indleder en ensidig korrespondance med en person, som hedder Gud.

FOR ABONNENTER

Et øje er en rund ring med en prik indeni. Julen er 24 dages endeløs venten. Det første klarer Rasmus Bregnhøi. Ingen kan lægge så meget sjæl ind i den runde ring med en lille prik i, som han kan. Og sammen med Sabine Lemire er han også med på at give de 24 dage nyt indhold i genren kalenderbog. Man troede ikke, det var muligt. Det er det heller ikke.

På overfladen er ’Miras jul’ en glitrende, sødmefuld og raffineret historie om plantebaseret ventetid i veltrimmede omgivelser ved Christianshavns kanaler i København. Bogen er smukt gennemtænkt og lækker i sit layout. Så den er lige til at knuselske, var det ikke for ordenes underliggende omsorgspædagogiske snusfornuft. Taler og tænker børn og voksne virkelig sådan til og om hinanden? Eller er Mira-historierne (denne er nr. 6 i rækken) i virkeligheden mere ude på at imponere voksne læsere? Man får måske et lille hint herom, når man læser Pingpris-juryens motivering for at give sin pris til et tidligere bind: »Alle der enten har en datter, eller selv har været en datter, vil kunne genkende de følelser som skildres i tegneserien«. Hvad så med Mira selv!?

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu