0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ting der bliver væk
Illustration:: Ting der bliver væk

5 hjerter: Sorg bliver til glæde på en ordentlig måde hos Kim Fupz Aakeson

Tre forhåbningsfulde billedbøger, hvor man skal have lommetørklædet klar: Det er godt, når man får en ven, når man finder en uventet skat, eller når man slutter fred med sit monster.

FOR ABONNENTER

Det var en god dag, da Stian Hole og Kim Fupz Aakeson mødte hinanden. Det blev til billedbogen om ’Klovnen der bare ikke var særlig sjov’ fra sidste år. Og man kunne se, hvordan den lidt salvelsesfulde norske tegner (med den enestående digitale teknik) blev smittet af danskerens gode humør. Kim Fupz mødte til gengæld en dybde og alvor, som han ikke altid har.

Nu skal det handle om drengen, der mister sin ven. Og sin lommekniv og sin dværghamster. Sin mormor og sit gymnastiktøj. Det værste tab er Bosse, som er flyttet til Australien, fordi hans far er i shippingbranchen. Aksel er i krise. Og ingen kan hjælpe ham. »Tiden læger alle sår«, siger de voksne, men det ved Aksel ikke endnu. Sådan surfer tegner og fortæller rundt i en detaljerigdom af oplysninger og figurer, som måske kan lette savnet. Men det er faktisk med den overrumplende pointe, at der ikke er noget at gøre ved det. Savnet. Sådan er det. En banal lærdom, som løfter ’Ting der bliver væk’ op i skyen. Tiden læger alle sår. Og en ny nabo i det grå hus kan blive en ven. Han hedder Sven.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere