Foto: Mads Nissen
Design

»Man kan bruge den som et telefonmøbel, hvor man kan ringe til nevøen i Amerika«

Designer William Potts har designet en stol til Merethe Stagetorn som nærmest ligner en skulptur.

Design

»Her sidder man godt. Man mangler bare en god kop kaffe og måske en kage fra La Glace«.

Merethe Stagetorn lægger armene op på det lille ryglæn.

LÆS ARTIKEL

»Det er godt, at man kan lægge sine arme her. Man skal lige finde den rigtige vinkel, men så sidder man altså også fint«.

William Potts står og smiler. Det er ham, der har designet stolen til den 72-årige forsvarsadvokat, og han er glad for at se, hvor godt hun finder sig til rette på stolen.

Modsat flere af de andre stole, som de studerende fra Designskolen har lavet, ligner William Potts’ næsten en skulptur. Ja, faktisk en Robert Jacobsen-skulptur.

»Men det er helt bevidst«, fortæller Willam Potts. »Det visuelle var vigtigere end det funktionelle. Merethe er jo meget aktiv, og jeg kunne ikke forestille mig at lave et seniormøbel til hende«.

Merethe Stagetorn kigger på ham. »Det er sjovt, for jeg husker to ting fra vores snak, da du gik i gang med stolen. Dels fortalte du, at den skulle være designet til et ældre menneske. Dels skulle den være til at flytte rundt på. Men så spørger jeg mig selv, om tante Agathe mon ville kunne flytte rundt på den her. Er den ikke lidt tung?«.

»Jo«, lyder det fra William Potts. »Den vejer faktisk over 50 kilo, så det er ikke en lille let stol«.

»Men hvor er det godt, at du har fået lavet en lille pude i ruskind, som man kan sidde på«, siger Merethe Stagetorn. »Og hvis man trækker benene op under sig, så kan den her stol godt gå hen og blive ens lille hule«.

Hun smider stiletterne og svinger benene op under sig.

»Det er rart. Man kan også bruge den som et telefonmøbel, hvor man kan ringe til nevøen i Amerika. Og man kan også have Politiken liggende her ved siden af«.

William Potts smiler endnu mere.

»Jeg har bevidst forsøgt at udfordre tanken om, at fordi man er senior, skal man have bestemte møbler. Man kan jo ikke flyde i den her en hel aften, men så kan man bruge den til noget andet«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden