Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

GUIDE. Politiken guider til forskellige kunsthåndværkere. Tegnin: Mette Dreyer.

GUIDE. Politiken guider til forskellige kunsthåndværkere. Tegnin: Mette Dreyer.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide gennem Danmark: Find vej til kunsthåndværkerne

Danmark er fuld af håndlavet keramik, glas, smykker, tekstil og andet unikt kunsthåndværk.

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lønstrup

På toppen af Danmark ligger det lille fiskerleje Lønstrup, også kaldet kunstens by. Her finder du et blandet udvalg af kunsthåndværkere med mange arbejdende værksteder, bl.a. glaspustere, tekstilkunst, keramik, stenhuggere og smykkedesignere som Nynne Kegel, der laver smykker inspireret af områdets barske natur med høje skrænter og sandbakker.

www.loenstrup.dk

Djursland

Glasmuseet Ebeltoft, der udstiller glaskunst i verdensklasse, tiltrækker mange små glasatelierer og -kunstnere. Djursland tiltrækker også billedkunstnere, keramikere og designere. I alt arbejder 25 kunstnere bosat på Djursland i åbne værksteder, som du kan besøge. Find dem, og planlæg din egen kunstrute via

www.glasmuseet.dk

www.kunstspor.dk

Aarhus

Aarhus byder på mange kunsthåndværkere, men især Godsbanen har et spændende værkstedsmiljø, som er et besøg værd. Godsbanen ligger i byens gamle godsbanegård bag ARoS. Her er 10.500 kvadratmeter med bl.a. værksteder for tekstil, træ, metal, grafisk arbejde og formning og en række udstillingsrum. Desuden afholder Godsbanen kunsthåndværkermarkeder.

www.godsbanen.dk

Midtjylland

Silkeborg og Ry er trækplastre for mange kunsthåndværkere, heriblandt glaskunstner Line Gottfred Petersen, der arbejder med facetslebet glas, og keramiker Lotte Westphael, der laver porcelænssmykker og vaser i ler, der ligner bølgepap. Vil man have et opkog af søhøjlandets kunst, kan man besøge Midtjyllands Kunst Center i Bryrup, der specialiserer sig i dansk samtidskunst samt glaskunst og keramik.

www.habsoe.dk

Kolding

Kunst, kunsthåndværk og design har en lang tradition i Kolding, fordi Kunstmuseet Trapholt og Designskolen Kolding ligger i byen. Derfor har Kolding masser af små designvirksomheder, kunsthåndværkere og gallerier. Oplev det i koncentreret form i byens latinerkvarter, hvor kulturkomplekset Nicolai forener design, kunst, kultur og historie.

www.nicolai.kolding.dk

Fanø

Fanø, den nordligste ø i Vadehavet, har et rigt kunstliv med gallerier og eget kunstmuseum samt en række kunsthåndværkere inden for tekstil, smykker, glas og keramik. For eksempel Gitta Foldberg, der fremstiller tekstiler med historiske referencer som en hyldest til Fanø. En stor del bliver syet og forarbejdet på Fanø til unikke tørklæder, smykker, tøj og ting til hjemmet.

www.visitfanoe.dk

Svendborg

Latinerkvarteret i Svendborg byder på en række unikke værkstedsbutikker. En af dem er Glasblæseriet, hvor Bente Sonne blæser farverigt og originalt glas. Desuden kan du opleve Rikke Lunnemanns unikasmykker og Tony Briffas skulpturelle keramikkunst.

www.latiner.dk

Helsingør

Kronborg Gallerierne ligger i lokaler fordelt rundt om Kronborg Slot, hvor du kan kan se kunstnere, designere og kunsthåndværkere arbejde. Her laves glas, keramik, maleri, smykker, foto, beklædning, skulpturer og grafisk design.

www.kronborggallerierne.dk

København

Statens Værksteder for Kunst består af 10 atelierer og specialværksteder inden for træ, metal, tekstiltryk, vævning, foto, grafik, 3D og ler. Her kan kunstnere, designere og kunsthåndværkere lave særlig krævende projekter, for eksempel i store formater. Hold øje med ferniseringer og andre events på hjemmesiden. Designer Zoo på Vesterbrogade 137 er en designbutik og galleri i to etager med skiftende udstillinger og syv arbejdende værksteder. Stedet lægger også hus til afgangsudstillingen fra Danmarks Designskoles glas og keramikafdeling.

www.svfk.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

www.dzoo.dk

Vestsjælland

Guldagergård i Skælskør er et internationalt forskningscenter for keramisk kunst. Her kan keramiske kunstnere fra hele verden udforske nye materialer, teknikker og kunstneriske udtryk. Du kan besøge den permanente samling i udstillingsbygningen. Vestsjælland er også kendt for det store Ovnhus Marked på havnen i Nykøbing Sjælland med en lang række af Danmarks bedste kunsthåndværkere.

www.ceramic.dk

www.ovnhus.dk

Bornholm

Bornholm er især kendt for de mange arbejdende glasværksteder overalt på øen, hvor du også selv kan prøve kræfter med glaskunst. Men byer som Svaneke, Gudhjem og Nexø har også keramik, tekstil, træ og metal. Grønbechs Gård i Hasle byder på en unik udstilling af anerkendte bornholmske kunstnere og kunsthåndværkere.

www.bornholm-kunst-haandvaerk.dk

www.groenbechsgaard.dk

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Design, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden