Temaet er fællesskab. Udfaldet stikker i alle retninger. Lige fra den grå hverdag, hvor vi samles om middagsbordet, til fællesskabet om vores flag, der også kan bruges til at udelukke andre.
Siden 1995 er Biennalen for Kunsthåndværk & Design blevet afholdt hvert andet år, og det er altid et bestemt tema, som udstikker rammerne for de projekter, der kommer igennem nåleøjet og får lov til at være med i konkurrencen om Biennaleprisen på 100.000 kroner, som uddeles i aften.
I år har designerne og kunsthåndværkerne fået til opgave at forholde sig til, hvordan de kan skabe værker og ideer, der kan bidrage til fællesskabet, herunder hvordan vi sammen kan være med til at redde den verden, vi lever i. Det lyder en smule dystopisk og kunne nemt resultere i værker, der handler om veganisme og genbrug af plastik, men det er heldigvis ikke sket, for det kunne nemt være blevet en frelst omgang.
Ud af 130 ansøgninger er 18 projekter blevet antaget, og de repræsenterer både møbler, smykker, keramik, tekstil, papir og glas. Etablerede navne som keramikerne Ole Jensen og Bodil Manz optræder side om side med yngre udøvere som smykkedesigneren Sarah Winther og designeren Christina Christensen.
Det betyder, at der både er værker, man umiddelbart kan afkode – som Ole Jensens keramiske skåle, fad og kande i gabende kedelig grå glasur til spisebordet – og andre, man skal dykke mere ned i for at forstå. Til sidste kategori hører Revl og Krat af Bess Kristoffersen, Pernille Mouritzen og Katrine Borup, der har været i kontakt med både borebiller, urin og visne solsikker i deres søgen efter et udtryk, der udspringer af den danske natur.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind