Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sophus Juncker-Jensen/Det Kgl. Bibliotek
Foto: Sophus Juncker-Jensen/Det Kgl. Bibliotek

Eventyrlysten. Karen Blixen ses her som 28 årig lige før afrejsen til Afrika.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regner Grasten laver storfilm om Karen Blixen

Anja og Viktors far forlader folkekomedien i sit næste filmprojekt.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske filmproducent Regner Grasten, der især er kendt for sine folkelige familiefilm, bevæger sig over i en helt anden filmgenre: Den episke biopic.

Regner Grasten Film har sikret sig rettighederne til at filmatisere forfatteren Karen Blixens liv op til afrejsen til Afrika i 1913.

Filmen er planlagt som en helaftensfilm, får titlen 'Tanne - Lykkefuglen' og har forventet premiere i julen 2011 eller efteråret 2012, alt efter hvornår optagelserne kan gå i gang.

Rettigheder sikret efter 20 år Allerede for 20 år forsøgte Grasten at få rettighederne til Blixen-historien fra Rungstedlund Fonden, men dengang var der usikkerhed om, hvorvidt Universal Pictures ejede alle filmrettigheder til Blixens liv.

Universal stod bag storfilmen 'Mit Afrika', der i 1985 vandt syv Oscar-statuetter, heriblandt for bedste film og instruktion.

Men efter intense forhandlinger med Rungstedlund Fonden er det altså nu lykkedes Grasten at sikre retten til at producere en film om Karen Blixens tidlige år.

Flere instruktører under overvejelse

Selv om 53-årige Grasten hovedsageligt er kendt for sine familefilm - senest den amerikanske genindspilning af 'Kærlighed ved første hik' - har han før stået bag seriøse filmsatsninger som 'Det forsømte forår', 'Kun en pige' og 'Familien Gregersen'.

LÆS OGSÅ

Med 'Tanne - Lykkefuglen' håber han at skabe en af den nyere tids største danske filmsucceser.

Budgettet til Blixen-filmen ventes at ligge på mellem 55 og 65 millioner kroner, og den skal finansieres gennem de nordiske og europæiske filmstøtteordninger samt fonde.

Manuskriptet er ved at blive skrevet og flere instruktører er under overvejelse på nationalt og nordisk plan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden