Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Marott
Foto: Thomas Marott

Stjernskud. Sara Hjort slår anmelderne omkuld med sit komplekse skuespil og ae-værdige ansigt med store brune dådyr-øjne.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ung skuespiller får stort gennembrud i ny dansk film

Anmelderne er vilde med hovedrollen Sara Hjort i 'Undskyld, jeg forstyrrer'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hun er ung, smuk og næsten en jomfru på det store lærred.

Med ugens danske premierefilm får skuespilleren Sara Hjort dog slået fast, at hun er et talent, man skal holde øje med.

Det skriver landets filmanmeldere samstemmende i deres anmeldelser af den tragikomiske film 'Undskyld, jeg forstyrrer', hvor Sara Hjort spiller hovedrollen som den 20-årige Helene, der forsøger at flygte fra sin dominerende mor og finde sin forsvundne far.

Unikt talent Filmen er et samarbejde mellem forfatteren Erling Jepsen og instruktøren Henrik Ruben Genz, der tidligere har høstet stor succes med filmen 'Frygtelig lykkelig'.

LÆS ARTIKEL

Og instruktøren var helt fra projektets start meget bevidst om, at hovedrolleskuespilleren skulle være noget særligt:

»Den største udfordring var derfor også at finde en ung skuespillerinde, der kunne fylde den altoverskyggende hovedkarakters kompleksitet ud. Jeg var virkelig bekymret for, om hun overhovedet fandtes. I sagens natur skulle hun være en 20 årig pige, hvilket i sig selv begrænsede potentialet og erfaringsgrundlaget væsentligt. Castingen afslørede heldigvis, at der var adskillige overraskende gode emner – og at vi i Sara Hjort fandt et helt unikt talent«.

Det er landets filmanmeldere enige i.

Stjæler billedet
Sara Hjort formår at skinne igennem, selv om medspillerne er nogle af landets stærkeste kort - som Lotte Andersen, Stine Stengade og Peter Gantzler.

Som DR Filmlands Per Juul Carlsen skriver:

»Skuespillet er uden mislyde hele vejen igennem, og det er især imponerende, at 23-årige Sara Hjort, der ikke har haft en egentlig hovedrolle før, stjæler billedet fra en skuespiller som Nicolas Bro, der ellers plejer at stjæle billedet fra alle andre«.

Også Politikens anmelder Sophie Engberg Sonne sender roser til Hjort »som spiller med humor, præcision og stort mod«.

Kameraet elsker hende
I Filmmagasinet Ekko, mener Morten Piil, at instruktøren Henrik Ruben Genz ligefrem har gjort »et frelsende fund med sin hovedrolle, den 23-årige Sara Hjort«.

»[H]vad hun yder her som den komplekse Helene, er rent ud forbløffende. Uden hendes særlige mangetydige blanding af ungpige-glamourøs gådefuldhed og pivåben sensitivitet kunne filmen let være smuldret. Kameraet elsker hende, og hun returnerer kærligheden med et raffineret underspil, som Genz til fulde forstår at udnytte«, skriver han i sin anmeldelse af filmen, som i øvrigt bygger på en bog af Erling Jepsen.

Hjort-øjne

Informations anmelder Katrine Hornstrup Yde lyder næsten forelsket og sammenligner Sara Hjort med den franske stjerne Audrey Tautou, der fik sit gennembrud med Amélie fra Montmartre:

»Hendes skuespil er roligt, fyldt med både fortabthed og gnist, og så er der en lighed med Audrey Tautous gennembrudsrolle i Amélie, som ikke blot er en pandehårs-ting. De har begge det der bløde, ae-værdige ansigt med store brune dådyr-øjne (”Hjort-øjne”). Og Hjort har ligesom Tautou et eller andet kuk-kukket i blikket, som mesterligt rammer, eller skaber, filmens stemning«.

Selv Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch, som ellers ikke er videre begejstret for filmen, understreger, at »Sara Hjort er det store lyspunkt i Henrik Ruben Genz’ ellers skuffende ’Undskyld jeg forstyrrer’«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden