0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anmelderne er vilde med dødsspillet i hypet ungdomsfilm

'The Hunger Games' får stor ros af de danske filmkritikere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR Foto
Foto: PR Foto

Filmhit. Unge Jennifer Lawrence blev nomineret til en Oscar for sin rolle i 'Winter's Bone' som den yngste skuespiller nogensinde. Nu er hun aktuel i ungdomsfænomenet 'The Hunger Games'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teenagere kan godt hive deres forældre med i biografen i denne uge, hvis det står til de danske filmkritikere.

Filmen 'The Hunger Games' har verdenspremiere i dag, og den er allerede en af de mest hypede ungdomsfilm nogensinde.

Selvom 'The Hunger Games' netop er kategoriseret som ungdomsfilm i stil med de ultrapopulære 'Twilight'-film, vil også den voksne generation føle sig underholdt, lyder det fra den danske anmelderskare.

B.T.'s Henning Høeg mener, at filmatiseringen er »så godt som fejlfri« og fremhæver således filmens brede appel.

»For både teenagere og forældrene, der vil forstå, hvad der foregår inde i hovedet på deres børn, er 'The Hunger Games' forårets must-see-film«, skriver han og kvitterer med fem ud af seks stjerner.

Actionpræget fortælling Børsens anmelder Morten Dürr giver filmen fire ud af seks stjerner for den actionprægede og direkte fortælling.

»Hvis det ikke er for pinligt at tage far og mor med i biografen, vil de voksne med garanti også føle sig rigtig godt underholdt«, skriver han.

'The Hunger Games' er filmatiseringen af Suzanne Collins bestseller af samme navn, dog kaldet 'Dødsspillet' i den danske udgave.

Romantrilogien udspiller sig i Panem, et postapokalyptisk USA, der er inddelt i 12 distrikter, som alle ledes af en lille rig elite. Hvert år bliver en dreng og en pige fra hvert distrikt udvalgt i et lotteri til at kæmpe mod hinanden i de såkaldte dødsspil, til der kun er én overlevende.

Bedre end 'Twilight'
Ligesom med 'Twilight' er her tale om ungdomsbøger, men med så bred appel, at voksne læser dem også.

Ifølge Politikens filmredaktør, Kim Skotte, er 'The Hunger Games' langt bedre end ' Twilight'-sagaen, der ellers har imponeret millioner verden over.

Læs Kim Skottes anmeldelse

»Hvis ikke den bliver et fænomen af mindst samme størrelse, er det, fordi det står mere skralt til med romantikken blandt gladiatorer end hjemme hos Familien Vampyr. Der er lagt op til en fortsættelse - og det gør ikke spor«, skriver han i sin anmeldelse og giver fire ud af seks hjerter.

Såbar og sammenbidt hovedrolle
Særligt filmens unge hovedrolleindehaver, Jennifer Lawrence, imponerer Kim Skotte. Jennifer Lawrence var sidst aktuel i filmen 'Winter's Bone', der indbragte hende en Oscar-nominering for bedste skuespillerinde.

Jennifer Lawrence udstråler en »sej og sammenbidt sårbarhed, og er den mest markante unge amerikanske skuespillerinde siden Scarlett Johansson«, skriver han og kalder filmen for 'Blade Runner' for teenagere.

»The Hunger Games' er ikke bare en kulørt ungdomssaga langt over gennemsnittet, men slet og ret en spændende film med udfordrende spørgsmål om menneskelighed og overlevelsesinstinkt«, skriver Kim Skotte.

Læs også

Læs også

Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch giver fire ud af seks stjerner og kalder 'The Hunger Games' en ganske »vellykket teenageapokalypse«.

Læs Ekstra Bladets anmeldelse ( eksternt link)

Berlingskes anmelder Jacob Wendt Jensen giver filmen fire stjerner og fremhæver dødsspillet som filmens drivende kraft.

»Realityshows kan være sjove at følge med i, men de bliver ligegyldige, når planlæggerne har lov til at ændre reglerne undervejs. Det kortslutter dramaturgien og trækker fra i spænding, og den skavank smitter af på selve filmen. Omvendt så er det en stor ros, at man ikke mærker de knap to og en halv times spilletid.«, skriver han.

Læs Berlingskes anmeldelse ( eksternt link)

Er alt tilladt i underholdningens navn?

Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen er modsat sine kollegaer ikke synderligt begejstret for filmen. Hun giver den kun to stjerner.

Er alt tilladt i underholdningens navn, spørger hun i sin anmeldelse.

Læs Jyllands-Postens anmeldelse(eksternt link)

Læs også

«Hunger Games" er noget det mest afskyelige, jeg længe har set. For hvorfor skulle man dog lade sig underholde af at se teenagere slå hinanden ihjel?«, skriver hun og fortsætter:

»Ingen tvivl om, at det sandsynligvis er den bagvedliggende tanke, men ved at holde publikum fanget i spændt forventning om, hvem der bliver dræbt næste gang, reproducerer filmen den klamme trang til at se de onde (eller bare en eller anden) blive slagtet - netop det, den burde tage afstand fra«.

'The Hunger Games' får premiere over hele landet i dag.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Thomas Thorhauge

Jørgen Leth + Simon Staho:  Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)

Thomas Thorhauge

Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:  Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.

Thomas Thorhauge

Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:  Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)

Thomas Thorhauge