Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS SJØRUP (arkiv)
Foto: THOMAS SJØRUP (arkiv)

Film. Nicolas Winding Refns nye film 'Only God Forgives' med Ryan Gosling i hovedrollen er med i hovedkonkurrencen på årets filmfestival i Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Winding Refn skal konkurrere om palmerne i Cannes

Nicolas Winding Refn vender tilbage til verdens vigtigste filmfestival.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sløret er netop blevet løftet for, hvilke film der skal kæmpe om Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i år.

Nicolas Winding Refns nye film 'Only God Forgives' med Ryan Gosling i hovedrollen er med i feltet. Filmen har været en af favoritterne til at blive udtaget, efter at Winding Refn - kendt som 'Jang' - havde stor succes på festivalen for to år siden med 'Drive'.

Winding Refn løb dengang med prisen for bedste instruktør i Cannes.

Dermed har dansk film atter et navn i puljen, der dyster om verdens mest prestigiøse filmpris. Forrige år var Lars von Triers ’Melancholia’ også med i hovedkonkurrencen.

Sidste år løb Mads Mikkelsen med prisen som bedste mandlige skuespiller for sin præstation i Thomas Vinterbergs 'Jagten'.

Foregår i Bangkok
Offentliggørelsen af årets film i hovedkonkurrencen på Cannes-festivalen annonceres netop nu på et pressemøde i Paris, hvor festivalens chef Thierry Fremaux råber filmenes titler op en efter en.

1.858 film er blevet sendt til festivalen for at komme i betragtning til de forskellige programmer. I alt 50 film er blevet udvalgt, af dem vil omkring 20 være at finde i hovedkonkurrencen.

Resten af filmene skal konkurrere i sideprogrammet 'Un Certain Regard', som fremhæver nye filmtalenter. Her er danske Thomas Vinterberg jurypræsident i år.

'Only God Forgives' udspiller sig i Bangkoks kriminelle underverden. Her følger man Julian (Ryan Gosling), der driver en thailandsk bokseklub som dække for sin families narkosmugling. Han tvinges af sin mor (spillet af Kristin Scott Thomas) til at finde og dræbe den ansvarlige for sin brors nylige død.

Steven Spielberg står i spidsen for juryen i hovedkonkurrence og den franske 'Amelie'-stjerne Audrey Tautou skal være vært vært for både åbningsceremonien 15. maj og festivalens afslutningsceremoni 26. maj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden