Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Francois Mori/AP
Foto: Francois Mori/AP

Galla. Filmfestivalen i Cannes har i år gjort lidt ekstra ud af at tage sig af de lokale og inviterede i aftes 800 til gallafest. Også på den røde løber var det gjort ekstra ud af det - her optræder en flok dansere forud for verdenspremieren på 'Den Store Gatsby'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pensionist fra Cannes ventede i ti timer på Gatsby-fest

Indbyggere i Cannes stod i kø til celeber fest i anledning af 'Den store Gatsby'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han skulle bare have de billetter. Koste hvad det ville.

Jean Francois Fournier, pensionist, franskmand, indbygger i Cannes, troppede tidligt onsdag morgen op foran byens rådhus.

Her var 800 billetter til en glamourøs aften ved kajen Labeuf - i anledning af festivalens premiere på 'Den store Gatsby' - blevet udlovet til indbyggerne i den franske ferieby.

Jean Francois Fournier var den første i køen.

»Normalt lejer jeg min lejlighed ud og tager væk under festivalen. Men i år havde jeg virkelig lyst til at opleve noget i løbet af festivalen. Den har ændret sig så meget de seneste år og er blevet mere åben for offentligheden. Så jeg var henrykt over, at denne aften i Gatsbys tegn blev arrangeret for byens indbyggere«, siger Jean Francois Fournier til den lokale avis Nice-Matin.

Dekorationer fra Gatsby-film
Kommunen i Cannes var med til at arrangere aftenen for indbyggerne i en hertil indrettet 'Dome Gatsby', som blev opført på kajen.

I 2001 og 2006 blev noget lignende stablet på benene for Cannes-indbyggerne i forbindelse med premiererne på 'Moulin Rouge' og 'Da Vinci Mysteriet'.

Denne gang havde kommunen fået tilladelse af filmeselskabet Warner til at genbruge dekorationer og kulisser fra australske Baz Luhrmanns nye film, og derfor kunne man præsentere en dekadent, fire timer lang Gatsby-fest for byens borgere.

Men først skulle de altså stå i kø ved på rådhuset i den gamle del af byen, og her var der trængsel for at få fingre i billetterne.

»Jeg har stået her siden klokken 5.45 i morges. Jeg var den første i køen. Jeg frøs lidt om fødderne, men jeg fik billetterne, så det går nok«, siger Jean Francois Fournier til Nice-Matin.

Stående ovationer til Spielberg
Selve filmen 'Den Store Gatsby' blev vist i festivalpalæet i aftes, sideløbende med arrangementet for indbyggerne.

Stjernerne i filmen, der er en filmatisering af F. Scott Fitzgeralds litterære klassiker fra 1925, gik op af den røde løber i styrtende regnvejr og med paraplyer hævet over hovederne.

Både Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Tobey Maguire, der medvirker i 'Den store Gatsby', promenerede på løberen, sammen med blandt andre Audrey Tautou, der var aftenens vært, og hele årets jury.

Leonardo DiCaprio åbnede officielt festivalen, og inde i palæet ved Croisetten blev juryformanden Steven Spielberg modtaget af det festklædte publikum med stående ovationer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden