Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR / Warner Brothers
Foto: PR / Warner Brothers

Stort. Baz Luhmans 'The Great Gatsby' bliver med garanti på godt og ondt 'Den endnu større Gatsby', hvor man for fuld skrue skal mærke brølet og forstå, hvorfor de blev kaldt The Roaring Twenties.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kim Skotte: Nedtællingen til dette års sublime vulgærparty er begyndt

Vi tæller ned til premieren for vildbassen Baz Luhrmans 'Den store Gatsby'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som filmanmelder betræder man en hårfin balancegang. Hvad kan man tillade sig at fortælle om filmen uden at røbe for meget, hvis man samtidig insisterer på at kunne diskutere filmens indhold meningsfuldt?

Jeg lægger ikke snittet samme sted hver gang. Forskellige film kræver forskellig dybde i spadestikket. Men én ting kan jeg være sikker på.

Hvis nogen derude synes, jeg har leveret en spoiler, får jeg det at vide i umisforståelige vendinger.

Sparer billetten Mine kolleger følger forskellig praksis, men er uden undtagelse rene dydsmønstre i forhold til den store spoiler-producent, som ironisk nok er filmselskaberne selv.

Jeg er næppe den eneste, der har lagt mærke til, hvor dårlige mange trailere er i disse år.

Hovedløst og misforstået fortæller man i et rasende tempo hele handlingen fra først til sidst, så man roligt kan spare pengene og besværet med at købe en billet og se filmen i biografen senere.

Heldigvis er der også trailere, som skærper appetitten i stedet for at stille den.

At få handlingen røbet er for mit vedkommende ikke det store problem i forbindelse med Baz Luhrmans filmatisering af Scott Fitzgeralds klassiker ’Den store Gatsby’.

Det er en roman, jeg kender forfra og bagfra. I går så jeg en lang trailer til ’Den store Gatsby’, og her var en, der kunne kunsten at fortælle en masse uden at røbe særlig meget.

Den endnu større Gatsby

Hvad den til gengæld gjorde var at give et godt indtryk af, hvilke greb Baz Lurhman har betjent sig af for at lave en ganske anden ’Den store Gatsby’ end den lidt fesne med Robert Redford.

Det bliver med garanti på godt og ondt ’Den endnu større Gatsby’, hvor man for fuld skrue skal mærke brølet og forstå, hvorfor de blev kaldt The Roaring Twenties.

Med knivskarpe Leonardo DiCaprio i hovedrollen vil der tydeligvis blive lagt mere vægt på det eksplosive i Jay Gatsbys proletariske baggrund. Hov, røbede jeg nu for meget?! Nej, ikke mere end traileren.

LÆS OGSÅ Med musikalske bidrag af bl.a. Beyoncé og Lana del Rey er der lagt op til, at Baz Luhrman vil gå alt andet end kulturpolitisk korrekt til værks. Men mindre havde jeg da sørme heller ikke forventet af den australske vildbasse, der af princip skruer alle knapper helt i bund, når der skal danses på Moulin Rouge, kæmpes i Verona eller dystes på penge og charme i den amerikanske overklasse i 1920’erne.

En tid, der mindede en del om vores egen. Som tider har det med at gøre. Nedtællingen til det helt store muligvis sublime, muligvis rærlige vulgærparty er begyndt.

Filmen har premiere 16. maj. Mere røber jeg ikke. Lige nu.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden