Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kilde: SCANBOX

Dansk kriminalhistorie på film: Ny international thriller handler om hypnosemordene på Nørrebrogade

Filmen 'Skytsenglen' fortæller om dengang i København, hvor nazisympatisøren Palle Hardrup blev hypnotiseret til at begå et bankrøveri, der endte i dobbeltmord. Filmen tilter billedet af efterkrigstidens Danmark og viser, at folkeforførelse og hjernevask ikke forsvandt med Hitlers nederlag.

FOR ABONNENTER

Det er et stykke dansk kriminalhistorie så spektakulært, så udansk, at blot en oplæsning fra sagsakterne ville kunne fastholde et publikum. Men den finske instruktør og forfatter Arto Halonen har valgt at dramatisere Hypnosemordene i efterkrigstidens København som en thriller i både bogform og filmatisering. Og heldigvis lykkes det ham at skabe spænding uden at ofre den større fortælling om okkultismens møde med en velfærdsstat, der forsøgte at lægge nazismens mørke bag sig.

De virkelige hændelser begynder 29. marts i 1951 på Nørrebrogade i København, hvor den 28-årige Palle Hardrup trådte ind i Landmandsbanken for at røve den, men endte med at skyde og dræbe to bankfolk. Han flygtede på cykel til Griffenfeldsgade, hvor han gemte sig i en opgang, men blev hurtigt fundet og anholdt af politiet, inden han tilstod og sagde, at han havde været alene om forbrydelsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden