Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP/Il Caimano/AP
Foto: AP/Il Caimano/AP

Nanni Morettis film om Silvio Berlusconi, ’Il Caimano’, handler kun indirekte om mediemogulen og politikeren. Mest om en instruktør i livskrise.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem andre magthavere, der ikke helt var, som vi troede: Grin bare, Berlusconi ... men vi kan bedst lide, når I får stryg

Fra Margaret Thatcher til Idi Amin har magtens mænd og kvinder fascineret filmskaberne. I denne uge har Paolo Sorrentino premiere på sin film om Silvio Berlusconi som en selvbevidst narrekonge og tragikomisk klovn. Vi har samlet en håndfuld andre magthaverfilm til at holde Silvio med selskab.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi elsker at se magtens mænd og kvinder blive udsat for hån, spot og latterliggørelse. Altså hvis det er dem, vi ikke kan lide! Der er da også masser af giftig satire i filmhistorien, men når det kommer til det store udtræk, er instruktørerne generelt uvillige til at levere varen. Så kræves der en anden form for motivation. Så skal vi ikke kun ind og finde sandheden bag avisernes overskrifter, men også ind at finde mennesket bag den upopulære politiske figur. Hvilket nok kan være en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor den slags film ved billetlugerne næsten altid skuffer i forhold til forventningerne. Vi vil hverken se vores helte eller vore skurke blive reduceret til noget i retning af helt almindelige mennesker.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden