Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Søgsmålet mod Wade Robson og James Safechuck, som ifølge Michael Jacksons fans har vanæret den afdøde popstjerne, bliver anlagt ved en fransk domstol.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De anklager Michael Jackson for pædofili. Nu hiver popstjernens fans dem i retten

I dokumentarfilmen ’Leaving Neverland’ anklager to mænd den afdøde popstjerne for at have misbrugt dem seksuelt, da de var børn. Nu har flere Michael Jackson-fanklubber anlagt sag mod dem i Frankrig.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Jacksons fans er så vrede over dokumentaren ’Leaving Neverland’, at de har valgt at sagsøge de to mænd, der i filmen anklager den afdøde popstjerne for at have begået overgreb på dem, da de var børn.

Søgsmålet bliver anlagt af flere Michael Jackson-fanklubber ved en domstol i Frankrig, selv om de påståede overgreb fandt sted i USA, og selv om dokumentaren ingen forbindelse har med Frankrig. Det skyldes, at det i Frankrig i modsætning til i USA og England er ulovligt at vanære døde personer.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Fanklubberne The Michael Jackson Community, The MJ Street og On The Line kræver hver et symbolsk beløb på 1 dollar i erstatning. Og deres sag, som begynder torsdag, bliver ført af den franske advokat Emmanuel Ludot, som kalder anklagerne i dokumentaren ekstremt alvorlige og udtaler, at de er medvirkende til en »decideret lynchning« af Jackson.

Ludot har tidligere på vegne af Jacksons fans ført og vundet en sag mod lægen Conrad Murray, som gav Jackson det medikament, der i 2009 tog livet af popstjernen.

Den tre timer lange dokumentar ’Leaving Neverland’ havde premiere tidligere på året og skabte stor debat om popstjernens forhold til de drenge, der altid var med ham på hans vej. I filmen fortæller i dag 41-årige James Safechuck og 36-årige Wade Robson i detaljer om at blive seksuelt misbrugt af Michael Jackson, som de blev venner med, da de var børn.

Filmen har fået flere musikstationer til at holde op med at spille Jacksons musik.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden