Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Henry Nicholls/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Nicholls/Ritzau Scanpix

»Den skulle have været fantastisk«, siger Boris Johnson selv om sit kuldsejlede filmprojekt.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Drømte om Harrison Ford og Scarlett Johansson: Boris Johnsons filmmanuskript blev afvist af »meget anerkendt instruktør«

I premierministerens filmmanuskript drager helten Marmaduke Montmorency Burton til Mellemøsten sammen med en smuk – men også klog – yngre kvinde for at redde kulturarv.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forestil dig en film, der indleder med halshugninger af uskyldige mennesker i orange fangedragter, voldtægter af yazidi-kvinder og bersærkergang på assyrisk kulturarv. Alt sammen begået af »jihadkrigere tilsølet i cologne«.

Nogenlunde sådan forestillede den britiske premierminister, Boris Johnson, sig, at den film, han for omkring fem år siden skrev manuskriptet til, skulle indledes.

Sådan skriver den britiske avis The Standard, hvis klummeskribent Emily Sheffield har set dele af manuskriptet. Og Boris Johnson selv siger til samme avis, at ’Mission to Assyria’, som filmen skulle have heddet, »skulle have været fantastisk«.

Han mistede dog gejsten ved projektet, da han aldrig hørte tilbage fra en »meget anerkendt instruktør«, som han havde sendt sin idé til.

Hovedrollen som Marmaduke Montmorency Burton, håbede han, kunne besættes af Harrison Ford, mens heltinden, en »utroligt dejlig, men lærd« yngre kvinde, eksempelvis kunne spilles af Scarlett Johansson.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden