0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brasiliens højesteret slår fast: Netflix må gerne vise Jesus-bøssefilm

Satirisk film, der portrætterer Jesus som homoseksuel, har mødt massive protester i Brasilien i form af brandbomber, hashtags og underskriftindsamling. Onsdag besluttede en dommer, at Netfix skulle fjerne filmen. Men nu har højesteret ophævet den midlertidige censur.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brasiliens højesteret slår fast, at Netflix gerne må vise filmen ’The First Temptation of Christ’, der på satirisk vis insinuerer, at Jesus Kristus blev fristet af mænd.

Det skriver flere udenlandske medier.

Filmen har skabt vrede blandt kristne i Brasilien, fordi den portrætterer Jesus som homoseksuel, og over to millioner har deltaget i en underskriftsindsamling, der forlanger, at filmen bliver fjernet.

Juleaften blev produktionsselskabet, der står bag filmen, angrebet med brandbomber.

En dommer forbød midlertidigt filmen onsdag i denne uge for at neddæmpe kritikken og vreden, men nu har landets højesteret altså besluttet, at Netflix gerne må fortsætte med at vise filmen på sin streamingtjeneste med den begrundelse, at ytringsfrihed er en forudsætning for et demokrati:

»Man kan ikke gå ud fra, at satire kan svække kristendommens værdier, hvis eksistens kan spores mere end to tusind år tilbage, og som er flertallet af den brasilianske befolknings tro«, siger Brasiliens højesteretspræsident, Dias Toffoli.

Jesus som homo

Det er den satiriske gruppe Porta dos Fundos, kendt fra YouTube, der står bag filmen ’The First Temptation of Christ’. Gruppen har før lavet sjov med kristendommen i videoer, hvor blandt andet Jesus tager stoffer, og jomfru Maria ryger hash.

Det var dog først, da Netflix annoncerede en julespecial, at protesterne tog fart. I filmen vender Jesus tilbage til Josef og Maria efter 40 dage i ørkenen og introducerer dem for en ny mandlig ven, der hedder Orlando. Som titlen indikerer, ’The First Temptation of Christ’, er det rimelig tydeligt, at deres forhold er homoerotisk.

Man kan ikke gå ud fra at satire kan svække kristendommens værdier, hvis eksistens kan spores mere end to tusind år tilbage

Ud over en underskriftindsamling mod filmen har vreden også affødt protester og kritik på de sociale medier under hashtagget #BoycottNetflix, hvor flere har proklameret, at de opsiger deres abonnement. Herunder Brasiliens præsident, Jair Bolsonaros, søn, Eduardo Bolsonaro, der i et tweet har kritiseret Netflix for at lancere filmen.

En dommer i Rio de Janeiro beordrede Netflix til at fjerne Porta dos Fundos’ film midlertidigt onsdag med den begrundelse, at det ville kunne berolige de kristne, der er vrede over filmen.

Gruppen bag filmen kommenterede beslutningen ved at sige, at de er modstandere af censur og vold, og at de ville fortsætte med at lave deres satiriske videoer, skriver BBC.

Læs mere:

Annonce

Mads Nissen

Christina Rosendahl vender altid tilbage til samme scene, inden hun går i gang med en ny film:   »Det varer 12 minutter, og det er den fedeste sekvens i filmhistorien«

Ulysse del Drago

Dansk instruktør:  Jeg skal ikke lyde som en helgen – men vi bør boykotte Netflix

Stine Heilmann

Mikala Krogh om instruktøren bag hendes favorit­dokumentar: »Der er få af hans film, der ikke er fuldstændigt fremragende«

Oscarnomineret dokumentar fik Eva Mulvad til at tabe kæben:   »Historier med den kraft og enkelthed kommer der måske en eller to af hvert 10. år«

LARS SKREE

Britisk filmstuderende elsker oscarnomineret dansk dokumentar: »Jeg følte, jeg var vidne til noget særligt«

Martin Lehmann

Bodilvinder om dansk dokumentar­film: »Vi kan sige, vi er førende i verden«

Michella Bredahl

Særligt én scene i dokumentar om gadebørn i Seattle har påvirket Eva Marie Rødbro:  »Jeg kan næsten ikke tænke på det uden at græde«

Miriam Dalsgaard

Sun Hee Engelstoft følte sig medskyldig i Amy Winehouses død, da hun så dokumentaren om hende

Peter Hove Olesen

Sidste års vindere på CPH:DOX foretrækker dokumentarer, der sætter gang i publikums tanker:   »Da jeg så den første gang, følte jeg, at jeg var ved at blive kvalt bagefter«

Finn Frandsen

Mads Brügger udpeger sine yndlings­dokumentarer:   »Det er en film, der til fulde demonstrerer dokumentarfilmens styrke og betydning som genre«