Prisvindende dokumentarist efter tre års arbejde med film om splittet familie:
Jeg har skammet mig over at være dansker
Dokumentaristen Mira Jargil har gennem tre år fulgt en syrisk familie, som flygtede fra krigen og blev splittet mellem Canada, Tyrkiet og Assens. Med sin film ’En splittet familie’, som har premiere på CPH:DOX’ digitale udgave, vil Jargil vise, at der bag et journalnummer står et menneske.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
I Mira Jargils dokumentar 'En Splittet familie', der får verdenspremiere på CPH:DOX, følger hun en syrisk familie på flugt gennem tre år, og ikke mindst mødet med det danske bureaukrati.
Politikens Sarah Skarum skriver om mad, relationer, tendenser, eksistens og livet på den anden side af de 40 (som faktisk er ret sjovt!).
Udsendes hver fredag.Du er nu tilmeldt Fredagsbrevet
Det er torsdag formiddag. Statsminister Mette Frederiksen har netop lukket Danmark ned. Dokumentarist Mira Jargil og jeg er taget på sengen, men har besluttet at holde fast i vores interviewaftale i hendes lejlighed på Østerbro. Vi udgør trods alt en lille forsamling. Jargils dokumentar ’En splittet familie’ (’Reunited’) skulle have haft verdenspremiere på CPH:DOX med debatarrangementer og Q & A’s med de medvirkende. Nu er det nedskaleret til, at filmen bliver vist online på festivalens digitale udgave.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Seneste nyt om biografaktuelle film, nye tv-serier, foromtaler, anmeldelser, interviews og meget mere. Udsendes hver torsdag.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Film & tv.
Werner Herzog, Jørgen Leth, Laura Poitras, Ulrich Seidl. Store filmkunstnere i samtale med andre store filmkunstnere.
Ofte er et filminterview et møde mellem en journalist og en instruktør, der har en premiereaktuel film. Det bliver ofte en styrende ramme. I håb om at løfte samtalen til et højere niveau: om filmkunsten, om metoder, om livet, udvidede vi rummet til en samtale mellem ligesindede filmkunstnere. En diktafon fire timer på bordet i Göteborg, hvor Ruben Östlund og Janus Metz talte med Kristoffer Hegnsvad om moderne helte, maskulinitet og hinandens film. Tre timers intens samtale mellem Jørgen Leth og Simon Staho om filmkunstens muligheder.
Kunstnerne stiller hinanden spørgsmålene; spørger ind til værkerne, metoden og faget. Oscar-vinderen Laura Poitras i samtale med Oscar-vinderen James Marsh. Nestoren Werner Herzog i møde med arvtageren Joshua Oppenheimer. Gaspar Noé i sjælefrændetelefonopkald med Matthew Barney; og Bille August med sin søn Anders. Efter samtalen tegnede Politikens Thomas Thorhauge portrætterne.
Læs mere
Jørgen Leth + Simon Staho:
Notater om nysgerrigheden (og nysgerrighedens betingelser)
Werner Herzog + Joshua Oppenheimer i samtale:
Film skal efterlade dig stakåndet. Ekstatisk. Flyvende.
Ruben Östlund og Janus Metz i filmsamtale:
Krig, terror, medier og mænd (Udramatiske udsagn om en højdramatisk tid)
Mads Brügger + Christoffer Guldbrandsen i samtale:
Dokumentarismens grænser og metoder
Laura Poitras + James Marsh i filmsamtale:
Portrætter af mod og moderne liv
Phie Ambo + Michael Madsen i filmsamtale:
Er der et rumvæsen til stede?