Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nationalmuseet
Foto: Nationalmuseet

ravbjørnen. Slidfuren om halsen har en skuret karakter og et usammenhængende forløb. Selve ravstykket er sandsynligvis savet ud af et større stykke rav som et endestykke.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mysteriet om den falske ravbjørn blev aldrig opklaret

I 1997 modtog Nationalmuseet en bjørneformet ravfigur, der angiveligt var 6.000 år gammel. Sidste vinter viste den sig at være et svindelnummer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I et lille parcelhus i udkanten af Aarhus sætter en ældre herre sig til rette ved sit antikke skrivebord. Han finder en plastikpose med rav frem. Stikker hånden ned i posen og fisker et cirka 5 centimeter langt stykke rav op.

Det har den helt rigtige størrelse, tænker han.

Den helt rigtige glød.

Han tager en blækstift og tegner omhyggeligt omridset af en bjørn rundt langs kanten af ravstykket. Han tegner spidse ører og en snude og fine poter for enden af de tykke ben. Så rejser han sig og tager ravstykket med ud i sit lille værksted.

Det er aften. Men oldsagssamleren bruger ofte aftenerne og nætterne i det lille værksted. Han laver blandt andet øloplukkere ud af gamle patroner. Men i aften laver han en ravbjørn.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden