Et af Niels Corfitzens billeder på den seneste udstilling hos Copenhart i Valby.

Et af Niels Corfitzens billeder på den seneste udstilling hos Copenhart i Valby.

Kunst

tendens Nu står det allersidste galleri tilbage i Valby

Fem gallerier flytter væk fra det ellers pulserende kunstcentrum i Valby. Det sidste galleri tilbage vil kæmpe for overlevelse.

Kunst

Galleriflugten fra Valby fortsætter.

Først flyttede Christian Chapelle med sit galleri ud af den store, røde fabriksbygning på Carl Jacobsens Vej i Valby, der gennem seks år har været det samlende symbol på boomet i samtidskunsten herhjemme.

Så annoncerede galleristerne Helene Nyborg og Bendixen Contemporary, at også de rykker væk fra Valby.

Og senest fortæller LARM Galleri, at de ligeledes nu siger farvel til Carl Jacobsens Vej og i stedet åbner op i midten af byen.

Nærmere betegnet i Bredgade, som sammen med Kødbyen ved Halmtorvet på Vesterbro og den nye Carlsbergbydel tegner til at blive de tre nye samlende områder for byens gallerier.

LÆS ARTIKEL:

Kunst på et lille område
Nu melder fotogalleriet Peter Lav så ud, at også de i løbet af sommeren flytter galleriet fra Valby til nye lokaler i Bredgadekvarteret.

Peter Lav har ligget på Carl Jacobsens Vej i over to år, men har nu lukket butikken der ned og åbner deres første udstilling i de nye lokaler i Skt. Annæ Passage 11. september.

Peter Lav Photo Gallery flyttede oprindelig til det rå industrikvarter på Carl Jacobsens Vej fra kælderlokaler i Pisserenden.

»Det er lidt ligesom i New Yorks gamle industrikvarterer, der ligger lidt uden for det hele og hvor den progressive kunst er koncentreret på et lille område. Det er et sted, hvor der kommer mange mennesker og hvis man alligevel er derude for at se ét galleri, så går man lige videre til det næste«, sagde Peter Lav til IBYEN.dk, da han i 2007 flyttede til Valby.

Sidste mand tilbage Det lød altsammen godt på papiret.

Men nu, et par år senere, virker visionen om, at byen kunne have et stort samlende kunstcentrum på Carl Jacobsens Vej, som om den er helt skudt ned.

I og med at både Peter Lav, LARM Galleri, Christian Chapelle, Bendixen Contemporary og Helene Nyborg flytter, står galleriet Copenhart ene og alene tilbage i fabrikken, der ellers har været et pulserende samlingspunkt med fælles-ferniseringer, happenings og glade kunstdage.

»Vi har ikke tænkt os at flytte. Vi er glade for vores sted, vores lokaler og vores publikum her. Det er da klart, at hvis folk pludselig holdt helt op med at komme herud, ville vi rykke videre. Men det er der ikke noget, der tyder på lige nu«, siger Allan Knoblauch, ejer og eneste medarbejder i Copenhart Gallery.

»Vi flytter ikke rundt i klumper«

Knoblauch startede i 2006 sit 300 kvadratmeter store galleri op for penge, han fik, efter han havde solgt sit sommerhus.

Og selv om alle de andre gallerier på Carl Jacobsens Vej har valgt at gå nye veje, overvejer han ikke at flytte væk fra opgang 26 i den røde fabriksbygning.

»Det har været hyggeligt og udbytterigt at være en stor flok på den samme mystiske udpost herude. Men det er jo ikke sådan, at alle gallerier bare flytter rundt i store klumper. Og selv om vi nok kommer til at være ret alene herude nu, så vil jeg gerne blive her lidt og kæmpe for at biksen overlever«, siger Allan Knoblauch fra Copenhart Gallery.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce