Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan bliver en Grubler til - falsk eller ægte

Alle kan lave en kopi af en Rodin-skulptur - så længe man skriver på den, at det er en reproduktion. Rodin massseproducerede selv sine skulpturer.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en spektakulær sag ved Københavns Byret er den tidligere topledelse i det berømte auktionshus Bruun Rasmussen tiltalt for forsøg på groft bedrageri.

To tidligere direktører i auktionshuset er tiltalt for - i forening med en tredje mand, der er beskyttet af navneforbud - at forsøge at sælge en falsk udgave af den franske billedhugger Auguste Rodins Grubleren til auktionshuset Christie’s i London for op mod 6 millioner kroner. Til trods for at de vidste, at den var blevet erklæret falsk af Rodin-komiteen, den førende autoritet på området. De tre mænd erklærer sig uskyldige.

Men hvordan produceres en falsk Grubler? Auguste Rodin masseproducerede sine skulpturer, og derfor kan der være mange udgaver af den samme skulptur.

For at være ægte Rodin-skulpturer skal de være støbt i en autoriseret Rodin-støbeform, og antallet må ikke overstige det tilladte antal udgaver eller editioner.

Rodin-museet ejer i dag rettighederne til at støbe ægte Rodin-skulpturer. Museet kan altså stadig producere ægte Rodin-værker, hvis der er flere editioner tilbage i en støbeform.

Alle kan lave en kopi af en Rodin-skulptur, så længe de skriver på den, at den er en reproduktion. De ægte Rodin-værker, som er mest værd, er dem, som blev støbt, mens Rodin levede. De bliver i dag solgt på auktion for op mod trecifrede millionbeløb.

Der falder dom i sagen 4. juli.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden