0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sujatro Ghosh
Foto: Sujatro Ghosh

Fotografen Sujatro Ghosh vil med sin fotoserie af kvinder med komasker diskutere, om man er mere sikker i Indien som ko end som kvinde.

Hvem passer inderne bedst på – køer eller kvinder?

Væsenerne på Sujatro Ghoshs fotografier fra Indien er en blanding af den hellige ko og hverdagslivets kvinde. Ideen fik han i 2015, da Et rygte om en slagtet ko førte til et brutalt overfald. For køerne må man ikke genere.

FOR ABONNENTER

En aften i 2015 i byen Dadri ikke langt fra New Delhi spredte en skrattende stemme i det lokale tempels højttaleranlæg et rygte: En af de lokale familier havde slagtet en ko, hvilket mange steder i det overvejende hinduistiske Indien er forbudt. En vred folkemængde gik ifølge BBC gennem aftenmørket og trængte ind i det pågældende hjem for at hive alle ni familiemedlemmer udenfor. De blev slået og sparket, stukket med knive, og der blev kastet sten mod dem. Ifølge kilder blev selv den 82-årige bedstemor gennembanket. 50-årige Mohammad Akhlaq døde, og hans 22-årige søn blev alvorligt kvæstet og måtte efterfølgende opereres flere gange i hjernen.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement