Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Collection du musée national des Beaux-Arts de Lettonie
Foto: Collection du musée national des Beaux-Arts de Lettonie

Brugen af fotomontagen var konstruktivisternes helt store opfindelse. Mesteren udi genren hed Gustav Klucis, som her gør propagandaen til en leg med linjer. 'Millions de travailleurs! Rejoignez la compétition socialiste!' (ca. 1927)

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter til stor udstilling i Paris: Sovjetkunst med Lenin og Stalin i tusind røde farver er et melankolsk festfyrværkeri

Udstillingen ’Rouge’ på Grand Palais i Paris viser den sovjetiske kunst fra alle vinkler. Et melankolsk festfyrværkeri af det der blev, og det der kunne have været.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det sovjetiske menneske kigger på os oppefra. Men han ser os ikke. Lidt ligesom reklamefotografiets parfumemodeller skyder hans blik over os. Han ser os ikke, fordi han kun har øje for det, der kommer: fremtiden, horisonten. Hans pande er brunet af lyset fra den socialistiske sol, hans muskler hærdet af maskinernes hunger, hans næve enorm som et bankende hjerte. Hånden holder et flag, og flaget holder en meddelelse: »USSR er det globale proletariats chokbrigade«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden