Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hammershøi malede mange billeder i lejligheden i Strandgade 30 hvor han boede med sin hustru fra 1898 til 1909 og indrettede sig med gråhvide vægge, lette træmøbler og få billeder på væggene – et indretningsmæssigt minimalistisk modtræk til den overlæssede klunkestil som ellers var datidens mode.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som en gråspurv i et guldbur blandt paradisfugle: Anmelderen gik næsten bagover i ekstase i mødet med Hammershøi i Paris

Kontrasten mellem storheden i byernes by, museets guldpyntede interiør og Hammershøis grå univers er forrygende, mener vores anmelder.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det første åbenlyst iøjnefaldende ved Hammershøi i Paris er kontrasten: imellem det velkendte grå, minimale, tyste univers, som Hammershøi fremmaner i sine malerier, og så det gennemsnirklede wunderkammer af et museum, Musée Jacquemart André, som huser udstillingen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden