Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Torben Eskerod
Foto: Torben Eskerod

Naturblik. 'Ro ud på Balta' er billedets titel. Men titlen er også en reference til den færøske lyriker og sangkomponist Regin Dahl (1918-2007). Dermed er billedet også et minde om en kunstner. Fra Anker Mortensens udstilling på Nordatlantens Brygge.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis det er uaktuelt og bagstræberisk at male smukke billeder, ja så er det, hvad Anker Mortensen er

Den færøske maler lader sig lede af kræfter, som hører hjemme i havet og landskabet, i en virkelighed, der er hans nærmeste nabo.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I den danske samtidskunst har færøsk maleri især i de seneste årtier fået en særlig status. Mange beundrer dette naturmaleri, og for dem er dets ånd og substans i overensstemmelse med det, man forstår ved et rigtigt maleri, fra før kunsten gik af lave, hvis det altså var det, den gjorde. Vi taler om harmonisk farverigdom, malerisk stoflighed og – ikke mindst – om referencer til en naturskabt virkelighed, som vi alle har et forhold til, også selv om vi ikke skulle være færinger.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden