0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henrik Sylvest
Foto: Henrik Sylvest

Bronzeversionen af 'Jordbundet' (1897-98) står i det smukke landskab i Tegners statuepark.

Udstødt af sin samtid: Tegners svulmende superhelte-skulpturer var frastødende, frække og alt for meget

Vi er i serien om kunstens excentrikere nået til en af de helt store af slagsen: Rudolph Tegner. Han oplevede livet igennem modstand mod sin vitale og symbolistiske kunst. Men mødet med de hypermuskuløse skulpturer minder om det ny-symbolistiske univers og om superheltenes ekstremt vitale og veltrænede kroppe, som findes i samtidens pumpede superheltefilm.

FOR ABONNENTER

Jeg vil have en krop som en gud«, sagde jeg til min veninde forleden. Jeg er slappere i kødet, end jeg bryder mig om. ​​

Siden da har jeg været i fitnesscentret næsten dagligt. Her kæmper jeg på den ene side med det jordiske livs tunge kødklump. Og på den anden, det herskende millenium-vitalistiske kropsideal. Og med det, forestillingen om at kunne forme sig selv og sit kød i det fitness-skulpturelle og potente billede, som Hollywood skaber: mennesket som en gud.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden