Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Janus Engel
Foto: Janus Engel

Poul Erik Tøjner foran Louisiana i Humlebæk. Nu skal han også stå i spidsen for Kunsten i Aalborg.

Kommentar: Han er allerede en af Danmarks mest magtfulde direktører. Nu får han endnu et museum under sig. Er det for meget?

Ugens nyhed inden for den danske kunstverden var, at Louisianas direktør også bliver udstillingsfaglig overdirektør for Kunsten i Aalborg. Hvis det viser sig som en god idé, skaber det foruroligende muligheder, skriver kunstredaktør Peter Michael Hornung i denne kommentar.

FOR ABONNENTER

Den kommende direktør for Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg skal fremover referere til direktøren for Louisiana, Poul Erik Tøjner. Det er en ledelseskonstruktion og en magtkoncentration, som har vakt både overraskelse og undren. Og ikke uden grund. For noget lignende har man blandt så store danske museer ikke oplevet før. Med denne ændring i Kunstens ledelse får Tøjner, en af landets i forvejen mest magtfulde kulturpersonligheder, endnu mere magt og indflydelse. Får han også for meget?

Sagen er, at Tøjner har gjort det rigtig godt i Humlebæk. Ellers ville Louisiana ikke være landets suverænt bedst besøgte kunstmuseum med 755.584 besøgende i 2018, cirka dobbelt så mange besøgende som Statens Museum for Kunst og mere end ti gange så mange gæster som Kunsten i Aalborg. Dermed er Louisiana blevet det succesfulde brand, som bestyrelsen for Kunsten åbenbart gerne vil have aktier i. Med svigtende bevillinger og permanente omprioriteringsbidrag er det danske museers forbandede pligt at være mere populære. Ellers bliver der ingen penge at lave store udstillinger for. Og med både færre og dårligere udstillinger begynder rundfarten i den onde cyklus.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden