0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Formålet med at skubbe en buste af Frederik V i Københavns Havn var at sætte fokus på Danmarks fortid som slavehandlernation, men var den vellykket? Vi har spurgt en række aktører fra kunstens verden.

Protest vækker stor vrede: »Det er lang tid siden, at jeg har følt decideret trang til at tage afstand fra kolleger, men det gør jeg nu«

Det summer og buldrer – også langt uden for den danske kunstverden – efter at en buste af Frederik V er blevet skubbet i Københavns Havn. Har aktionen blot gjort enormt mange mennesker vrede på Kunstakademiet? Eller er drukningen af busten en vigtig kamp imod vedtagne forestillinger, som skal udfordres af grænsesøgende kunstnere? Vi har spurgt centrale aktører i kunstmiljøet.

FOR ABONNENTER

I forrige uge blev Kunstakademiets gipsbuste af Frederik V kastet i Københavns Havn og ødelagt. Siden har institutleder på akademiet Katrine Dirckinck-Holmfeld taget ansvar for aktionen. »Det var mig, der skubbede den i havnen«, har hun sagt til Politiken.

Aktionens formål var at sætte fokus på Danmarks fortid som slavehandlernation i 1700-tallet – i samme periode, som Kunstakademiet blev stiftet. Og skabe debat om, hvordan kolonitiden præger vor tid i dag.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement