0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg

'Bharat Milap ved Assi Ghat' hedder maleriet af britiske Marc Quinn, som er mere virkeligt end virkeligt, og som samler blomster (og frugt) fra forskellige geografier og årstider.

Udstilling på Arken er et billede på den forførende kraft, en blomst besidder

Endnu en bred temaudstilling skal lokke besøgende til Arken. Denne gang handler det om blomster. For hvem kan ikke lide blomster? Udstillingen forfører med Monet og kongeligt porcelæn og drager ind i en fortælling, som ikke blot er smuk og velduftende.

FOR ABONNENTER

Barndommen var fuld af blomster. Vi pustede til mælkebøtter i frø. Bandt kranse af de små bellis i græsset og sagde »He loves me, he loves me not ...«, mens vi plukkede kronbladene af, et for et.

Jeg katapulteres tilbage i tid på Arken foran Alhed Larsens maleri ’Blomster i et vindue’ fra 1914. Det hang i min nu afdøde farmors hjem i form af en plakat fra en udstilling, der hed ’Dagens lys’, så vidt jeg husker. Måske fra Faaborg Kunstmuseum, hvor maleriet kommer fra.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu