0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg

Et blik igennem udstillingens fine arkitektur.

5 hjerter: Der venter en stor oplevelse på ARoS, hvor supermalers kunst hænger

Han stod med et ben i fortiden og et i fremtiden, den engelske supermaler J.M.W. Turner. ARoS i Aarhus har lånt en ordentlig omgang af hans malerier fra Tate i London. Der venter en stor oplevelse.

FOR ABONNENTER

»Er der nogen forskel på den måde, du maler solen på, om den står op, eller om den går ned?« spørger en dame i Mike Leighs topnice og ganske korporligt harkende film, ’Mr. Turner’ fra 2014 om maleren J.M.W. Turner. »Indeed« svarer han og forklarer lidt om vejrforhold, dis og lysets forgængelighed, inden han sender en ordentlig snotklat mod lærredet, som han så tværer rundt med en klud.

Min største opfordring er, at når du går på ARoS for at se den nye, dramatiske og spektakulære udstilling, ’Sun is God’, med 24 oliemalerier og 80 akvareller indlånt fra museet Tate i London, så gå så tæt på malerierne, som museumsvagterne tillader det. Lad være med at betragte malerierne som abstrakte tegn på, at her hænger et Turner-maleri. Lad være med blot at betragte malerierne på afstand opfyldt af ærefrygt over, at det her er noget af den fineste kunst, som er blevet skabt på de britiske øer.

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme