Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Høje musikerkrav bremser musik på nettet

Høje krav fra musikerne hindrer nye musiktjenester i at vinde frem på nettet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenlandske musiktjenester står på spring for at komme ind på det danske marked og tage konkurrencen op med store tjenester som TDC Play.

Men høje krav fra sangskrivernes organisation, Koda, holder de nye spillere ude af markedet. Sådan lyder kritikken fra pladeselskabernes brancheorganisation, Ifpi.

»Kodas holdning til de nye tjenester truer med at sætte udviklingen i stå herhjemme. TDC Play har været en stor succes for hele musikbranchen. Men konkurrence er sundt, og der er ingen grund til, at de danske forbrugere skal gå glip af det samme udbud som i andre lande«, siger Henrik Daldorph, direktør for Ifpi.

Betalingskrav
Den svenske musiktjeneste Spotify har længe været interesseret i det danske marked. Men de høje betalingskrav fra Kodas side har ifølge Ifpi sat en stopper for selskabet.

Koda mener, at pladeselskaberne selv sætter en stopper for de nye tjenester. Når de har taget deres del af fortjenesten, levner det ikke noget tilbage til kunstneren, vurderer kommunikationschef i Koda Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Store selskaber skummer fløden
»Vi anerkender, at både producenter og kunstnere skal honoreres. Men i forhold til onlinetjenester har de store multinationale selskaber allerede skummet fløden, og derfor har onlinetjenester ikke råd til at betale kunsterne deres retmæssige fortjeneste«, siger han og fortsætter:

»Derfor er en onlinetjeneste som Spotify ikke interessant, fordi de ikke har råd til at give kunsterne ligeså mange penge som f.eks. TDC«, siger Nicolaj Hyltén-Cavallius.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden