Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mark. J. Terrill/AP
Foto: Mark. J. Terrill/AP

Kritik. En af USA´s mest respekterede og videst distribuerede filmanmelder, Roger Ebert, erklærer at 'Hævnen' var den svageste af årets fem Oscarnominerede udenlandske film.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hævnen skuffer i USA

Den danske Oscarvinder får en blandet modtagelse af de amerikanske anmeldere.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den er velment, smuk og tankevækkende. Og skuespillerne – ikke mindst børnene – er dygtige.

Så langt er de fleste amerikanske anmeldere enige i deres vurdering af den danske filminstruktør Susanne Biers Oscarvinder, ’Hævnen’, som de seneste uger har haft premiere i biografer i USA.

LÆS OGSÅ

Men selv om et magasin som Rolling Stone priser filmen for at være »en følelsesmæssig kraftpræstation«, og Variety beskriver »et kraftfuldt nutidigt drama«, synes flere af de toneangivende anmeldere alligevel, at der mangler noget. Eller at filmen er lidt for tænkt og skemalagt.

»Hvad I alverden har Oscarpanelet dog tænkt på?«Kritiseret af respekteret anmelder
USA’s nok mest respekterede og videst distribuerede filmanmelder, Roger Ebert, erklærer sin beundring for Biers tidligere film, men skriver om ’Hævnen’, at »hendes metode er for meget i forgrunden«, og at filmen var den svageste af årets fem Oscarnominerede udenlandske film.

New York Times’ anmelder beskriver følelsen af, at »det hele bare er lidt for nemt. En bedre film ville måske have vist mere af det rod, verden er. Denne her forfalder til billig manipulation og sporer publikum ind med musikalske varsler og billeder af blonde børn i knibe«.

Kunstig Hollywood-'happy ending'
Christian Science Monitor beskylder Bier for at have produceret en klassisk kunstig Hollywood-’happy ending’ med en film, »der kun viser lidt eller slet ingen forståelse for, hvordan rigtige mennesker faktisk opfører sig«.

LÆS OGSÅ

Mens radioen NPR’s anmelder ærgrer sig over, at hans mest presserende spørgsmål efter at have set ’Hævnen’ var: »Hvad I alverden har Oscarpanelet dog tænkt på?«.

De blandede vurderinger giver ifølge filmsiden rottentomatoes.com’s sammenligning af 70 anmeldelser en samlet score på 71 pct. Til sammenligning har ’Kongens store tale’, Oscarvinderen for bedste film, en samlet score på 95 pct.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden