0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiken har skrevet knap to muhammedartikler om dagen i 10 år

Muhammedtegningerne er nævnt i 6.737 artikler siden 2005.

1,85.

Det er det gennemsnitlige antal artikler om muhammedkrisen, Politiken har trykt om dagen i enten avisen eller på nettet siden 30. september 2005, hvor Morgenavisen Jyllands-Posten bragte 12 satiretegninger af profeten Muhammed.

Hyppigheden peaker i februar 2006, hvor det franske satiremagasin Charlie Hebdo genoptrykte Jyllands-Postens 12 tegninger suppleret af nye tegninger fra bladets egne tegnere. Februar var også måneden, hvor Danmarks ambassader i Syrien, Iran, Indonesien, Afghanistan og ambassadekontoret i Libanon blev angrebet eller sat i brand, og Politiken bragte alene i denne måned 1.101 artikler, der nævnte krisen eller tegningerne.

I nedenstående datavisualisering kan du se udviklingen af muhammedkrisen set fra avisspalternes synspunkt. Klik på en cirkel for at se alle rubrikkerne publiceret i den pågældende måned.

Bag om tallene

 • Opgørelsen viser antal artikler i Politiken og på Politiken.dk med varianter af søgeordene muhammedtegninger, muhammedkarrikaturer og muhammedkrise og er resultatet af en søgning i Infomedia siden 30. september 2005.
 • Fødselsdagsomtaler, forsidehenvisninger og rettelser i Læsernes Redaktørs spalte er fratrukket.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden