Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Avisen Arbejderen, der ejes af Kommunistisk Parti, udsender sin sidste papirudgave 1. maj. Derefter må læserne ty til netavisen Arbejderen.dk.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks eneste røde dagblad lukker sin papiravis

Fra 2. maj udkommer Arbejderen kun som netavis.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trængt økonomi presser nu Danmarks socialistiske avis Arbejderen til at lukke sin printavis.

Sidste udgave af papirpavisen udkommer symbolsk på arbejdernes internationale kampdag, 1. maj. Fra 2. maj vil avisen kun udkomme som netavis.

»Alle ved jo, at vi ikke har en stor formue på kistebunden, men år efter år har overlevet på grund af de årlige indsamlinger af mere end en million kroner«, siger avisens ansvarshavende redaktør, Birthe Sørensen, til avisens hjemmeside, Arbejderen.dk.

Ifølge Birthe Sørensen skyldes lukningen af papiravisen en kombination af flere faktorer: at mediestøtten er blevet beskåret, at det er blevet dyrere at distribuere avisen, og at medielandskabet har ændret sig, så det er blevet sværere at sælge papirabonnementer.

»Hele den situation presser vores økonomi og har gjort det vanskeligt for os at opretholde en tilfredsstillende kvalitet i papiravisen. Derfor har vi nu valgt at satse 100 procent på netmediet«, siger hun til Arbejderen.dk, som altså fremover vil være der, hvor avisens læsere skal orientere sig.

Arbejderen, der udgives af Kommunistisk Parti, udkom første gang i 1978 som et månedligt skrift. Fra 1982 begyndte det at udkomme som dagblad. Mens papirudgaven har oplevet dalende abonnementstal, er det til gengæld gået frem for avisens hjemmeside, som ifølge avisen har knap 60.000 brugere om måneden.

Ud over netavisen vil Arbejderen per 2. maj dagligt udsende et nyhedsbrev og nyhedsopdateringer via Arbejderens chatbot samt et printmagasin, der skal komme 4-6 gange om året.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden