0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

»Jeg vil kraftedeme ikke bukke hovedet«: Jes Dorph svarer igen efter at være blevet fjernet fra skærmen af TV 2 i #MeToo-sag

Den populære TV 2-vært Jes Dorph-Petersen er blevet fjernet som vært på ’Go’ aften Live’. TV 2 vurderer, at han for 18 og 20 år siden udsatte to tidligere journalistpraktikanter for sexchikane. Nu står Jes Dorph-Petersen frem. Han mener, at han er dømt i et juridisk parallelsamfund, hvor de, der undersøger, selv vælger reglerne, selv afhører og selv dømmer. TV 2’s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, afviser: »Krænkelser er uforenelige med at bestride en position, hvor man er et billede på TV 2’s værdier«.

FOR ABONNENTER

Når de omkring 350.000 vanlige seere tænder for ’Go Aften Live’ på TV 2 kl. 17.20, ville de normalt kunne blive mødt med et smil fra den 61-årige tv-vært Jes Dorph-Petersen.

Men i aften er manden, der otte gange er kåret som ’Årets mandlige TV-vært’ af Billed-Bladets læsere, der ikke. Manden, som i en lang årrække var højt profileret nyhedsvært på TV 2 og gennem årene var det ansigt, stationen bad kommentere store royale begivenheder, være vært ved folketingsvalg og modtage fodboldlandsholdet efter EM-guldet i 1992, er nemlig blevet pillet af skærmen af TV 2’s ledelse. Årsagen er den advokatundersøgelse, stationen bestilte efter Sofie Lindes #MeToo-tale i efteråret 2020.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu