0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kritik fra ekspert: Borgmester bruger lokal tv-kanal til propaganda

Borgmester Ole Bjørstorp kalder kritikken »noget pjat«.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp har optrådt 53 gange på den lokale tv-station i en periode, hvor bare tre andre politikere har medvirket henholdsvis fire, to og en gange.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ishøj-borgmester Ole Bjørstorp (S) har sat sig på sendefladen på Ishøjs lokale tv-station.

En redegørelse udarbejdet af kommunen viser, at borgmesteren har optrådt i TV-Ishøj 53 gange i perioden fra 28. februar 2020 til 2. marts 2021, skriver DR.

Politikere fra andre partier har sammenlagt optrådt 7 gange.

Ifølge DR er samtlige partier i Ishøjs byråd på nær borgmesterpartiet Ishøjlisten utilfredse med den ulige fordeling af taletid på kanalen TV-Ishøj.

Ishøj er den eneste kommune i Danmark med en tv-station. Kanalen er er finansieret af Ishøjs borgere og har i 2020 kostet 1,57 millioner kroner. Den er en del af Ishøj Kommune og har hjemme på rådhuset.

Propagandakanal

Borgmesterens optræden i TV-Ishøj modtager ikke kun kritik fra politiske modstandere, men også fra kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch.

Han kritiserer omfanget af borgmesterens taletid, og at han både har udlagt sin egen og andres politik. Roger Buch mener ikke, det er lovligt, og han kalder det misbrug af offentlige midler.

»Kanalen fungerer reelt set som en propagandakanal for borgmesteren«, siger Roger Buch til DR.

Borgmester afviser kritikken

Borgmesteren betegner kritikken fra de øvrige politikere og eksperterne som noget pjat.

»Jeg afviser det totalt. For det er da et fuldstændig vanvittigt synspunkt. Når du har noget, så skal du melde det ud. Det er for borgernes skyld«, siger Ole Bjørstorp til DR.

Han siger, at de mange indslag i 2020 skal tilskrives coronapandemien, hvor Ishøj havde det højeste smittetal. Hans forklaring er, at der blev sammensat en krisestab, hvor han i sin rolle som borgmester var den rette til at udtale sig.

15 af de 53 indslag var statusmøder om coronasituationen.

Ole Bjørstorp har været borgmester i Ishøj i mere end 20 år.

Læs mere: