Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
AP
Foto: AP

Da Cat Stevens konverterede til islam, tog han navnet Yusuf Islam, og det navn har han også udgivet musik under. Men nu kalder han sig igen Cat Stevens, når han udgiver plader.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem er Yusuf Islam? Du kender garanteret mindst ét af hans hits, og nu har Cat Stevens taget sit kunstnernavn tilbage

Efter en årrække som rettroende muslim med navnet Yusuf Islam er manden bag hits som 'Moonshadow', 'Morning Has Broken' og 'Father And Son' vendt tilbage til den bløde popmusik - og sit oprindelige kunstnernavn, Cat Stevens. I dag fylder han 70 år.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Siden manden med det oprindelige kunstnernavn Cat Stevens debuterede i 1967, har han været på toppen af poppen, holdt sig helt borte fra scenen for at undervise på en muslimsk skole og er vendt tilbage til musikbranchen uden at have mistet hverken stemmen eller evnen til at skrive bløde, iørefaldende popmelodier. Mens han var mest kendt, skrev og indspillede han en lang række umiddelbart iørefaldende og åbenhjertigt personlige sange, hvoraf en del gør lige så stort indtryk i dag, som de gjorde i slutningen af 60’erne og begyndelsen af 70’erne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden