Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Olaf Heine
Foto: Olaf Heine

Rammstein skabte allerede debat før udgivelsen af deres nye album da de udkom med musikvideoen til sangen ’Deutschland’ som vakte furore hele verden rundt, fra Israel til Japan.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sex og nationalromantik: Rammstein lyder stadig som Rammstein. Af Tyskland uden omsvøb

Rammsteins syvende album er både en kærlighedserklæring og opsang til Tyskland. Ironisk nok kommer deres fans til at stå og skråle ’Deutschland’ i kor, når gruppen turnerer rundt på verdens stadioner.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er noget helt enormt tysk ved Rammstein, ligesom der er noget helt enormt dramatisk ved Tyskland. Især sproget; et sprog, der både kan lyde som Wagner, Nena og Einstürzende Neubauten, et sprog, der har huset ultratyske fraser som Ordnung muss sein, der betyder, at der skal være styr på tingene og Prügelknabe, som vi på dansk kalder prygelknabe eller syndebuk eller øretævernes holdeplads. Rammstein er et seks mand stort orkester, der mestrer det at bringe brutaliteten ind i mainstreammusik, og så ligner de skurkene fra ’Die Hard’.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden