0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk musikfestival aflyser: »Vi ved stadig ikke, hvilken hånd der bliver holdt under festivalbranchen«

Gutter Island skulle have været holdt 19. til 21. august, men nu skydes den et år på grund af coronavirus.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Gutter Island er en genrefestival for garagerock. På billedet ses danske Thee Attacks under en koncert på festivalen.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bliver sommeren 2021 den sommer, hvor de danske festivaler finder vej gennem coronarestriktionerne, eller kan de mange danske festivalgængere se frem til endnu en ørkesløs vandring gennem sommermånederne?

Det har vi nu måske fået endnu en indikation på. I hvert fald har Gutter Island netop meldt ud, at rockfestivalen, der skulle have været afholdt i midten af august, aflyses.

»Ny coronavirus har stadig et fast greb om store dele af verden, Danmark er stadig underlagt omfattende restriktioner, og vi ved stadig ikke, hvilken hånd der bliver holdt under festivalbranchen, skulle vi blive nødt til at foretage masseudskydelser senere på året. Både derfor og af hensyn til vores publikums og frivilliges festivaloplevelse har vi taget en beslutning om, at der ikke bliver nogen festival i år«, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Gutter Island er den anden danske festival i år, der har valgt at aflyse. I midten af januar meldte Tange Sø Festival ud, at 2021-udgaven af festivalen ikke ville blive til noget.

De danske festivaler måtte i 2020 skuffe de mange danskere, der allerede havde købt billet, og aflyse som følge af de restriktioner, coronavirussen medførte for dem såvel som resten af samfundet.

Siden da har spørgsmål om festivalernes afholdelse i 2021 fyldt en hel del, og mange tøvende eksperter er blevet afkrævet svar på, om en festivalsommer anno 2021 er realistisk eller utopisk.

Efter sundhedsmyndighedernes bestræbelser skal alle danskere 27. juni være tilbudt en vaccine mod coronavirus. Det sammenholdt med nyheden om, at et vaccinepas er på vej, har fået flere danske festivaler til at udtrykke sig i optimistiske vendinger om muligheden for at afholde deres festival til sommer.

»Der er stadig mere end et halvt år til, at vi skal afholde festival. Så vi arbejder videre og bevarer den forsigtige optimisme om at kunne afholde Roskilde Festival nummer 50 til sommer«, udtalte Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrop, blandt andet til Politiken i januar.

Ifølge Gutter Island er der da heller ikke nødvendigvis grund til at opgive håbet for de større festivaler, selvom de nu selv må aflyse.

»Nogle festivaler har administrationen og formatet til at afvikle med restriktioner, men vi er ikke en af dem«, skriver de i pressemeddelelsen.

Gutter Island er blevet afholdt siden år 2000 og løber hver gang af stablen på Masnedø Fort tæt på Vordingborg.

NB: Artiklen er opdateret 13.30 med oplysningen om, at Tange Sø Festival også er aflyst i 2021.

Læs mere:

Annonce

Læs mere