Foto: Thomas Borberg
Roskilde Festival

Roskilde irriteret over at blive kaldt grådig

Vi passer på pengene for festivalens fremtid, siger direktør Henrik Rasmussen.

Roskilde Festival

Roskilde Festivalen afviser flere anmelderes beskyldninger om, at festivalen er blevet grådig.

»Jeg kan sagtens forstå, at SU-budgettet kan føle sig presset, men vi er absolut ikke den dyreste festival i dag, siger Henrik Ramussen, der er administrerende direktør for Roskilde Festival.

Priserne er for høje til SU-budgettet, og folk kan ikke længere tage egne drikkevarer med på festivalspladsen. Sådan lød kritikken fra avisernes anmeldere.

B.T. kaldte anmelder Steffen Jungersen det for en 'uforskammethed', at man oven i den dyre billet tvinges til at betale 40 kroner for en fadøl og 40 kroner for en hotdog.

Også Politikens musikredaktør Erik Jensen har været ude med riven.

KOMMENTAR

Arrangørerne mener dog, at der er masser af muligheder.

»Selvfølgelig kan du spise noget, der er rigtig dyrt, men du kan faktisk også finde billig mad. Så længe folk har valget, er det ikke et problem«, siger Henrik Rasmussen, som selv spiste spagetti til 40 kroner.

Kan ikke have underskud

Beskyldninger om grådighed afhænger af øjnene, der ser. Henrik Ramussen ser således prisstigningerne og forbuddet mod egne drikkevarer på festivalpladsen som en nødvendighed for festivalens fremtid.

»Vi har et almennyttigt og velgørende sigte. Vi kan ikke have underskud et enkelt år. Derfor skal vi tjene penge, og derfor er vi nødt til at sikre os de nødvendige indtægtskilder«, siger direktøren for Danmarks største festival.

LÆS ARTIKEL

Til årets festival indførte ledelsen, at folk på SU kan købe festivalbilletten på en afbetalingsordning.

LÆS ARTIKEL

»Det blev en succes i år, så allerede nu kan man købe afbetalingsbilletter frem mod 2011 og 2012, fortæller Henrik Rasmussen«.

Han understreger, at folk stadig kan gøre som det passer dem på campingområdet, og når man fratager folks drikkevarer på festivalpladsen, er det kun for at sikre musik af høj kvalitet i fremtiden.

»Derfor er det irriterende, hvis folk ser det som grådighed«, siger Henrik Rasmussen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce