Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Volbeat-koncet. Da Volbeats forsanger Michael Poulsen gik på Orange Scene antydede han, at forgængeren, Rihanna havde sunget playback. Det rejste en debat om popsangerindens deltagelse på Roskilde Festival.
Foto: Simon Fals

Volbeat-koncet. Da Volbeats forsanger Michael Poulsen gik på Orange Scene antydede han, at forgængeren, Rihanna havde sunget playback. Det rejste en debat om popsangerindens deltagelse på Roskilde Festival.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde-folket gør status: Mere Miss Wet T-shirt og mindre playback-pop

Festivalgæster fester stadig i tusindtal, inden Kraftwerk lukker og slukker Orange.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pladsen foran Orange Scene er fortsat spækket med publikummer.

De fleste har lagt sig i græsset, som efter fire dage med både dans og headbanging næsten er mere fladtrådt end festivalgæsterne.

Selv om festivalpromillen konstant har været høj, er fadøllene endnu ikke skiftet ud med alkoholfri læskedrikke. Flæskestegssandwich, pandekager fra madboden 'mor Tove' og lun festivalbolognese bliver fortsat langet over disken i samme hastige tempo som de andre dage.

Festen foran Orange Scene slutter først, når 60.000 3D-briller ligger i skraldespanden, efter den tyske maskinpark Kraftwerk i aften har fået sat deres aftryk på løjerne.

LÆS OGSÅ

Og på trods af, at der stadig venter de tilbageværende på Dyrskuepladsen flere oplevelser denne søndag, er flertallet i ånden ved at tage afsked med den 42. version af den verdensberømte, danske musikfestival.

Flere skraldespande og frivillige
For 49-årige Annica Skuglund går turen hjem i aften hele vejen til Eslöv i Sverige.

Endnu har hun heller ikke drukket den sidste fadøl.

Og denne bliver nærmest aftenens klimaks, for ugen igennem har hun arbejdet, mens andre har suget til sig af væsker og musikalske oplevelser.

Som frivillig skraldesamler ved Orange Scene er det blevet til utallige bevægelser med gribetangen efter krus og andre efterladenskaber fra de mange musikmaniske publikummer.

LÆS MERE

For svenskeren var gårsdagens koncert med Metallica et af de absolutte højdepunkter:

»Det var rigtig heftigt med det flotte fyrværkeri og sceneshow, de havde«, siger hun begejstret, mens hun peger på den orange teltdug, hvor blandt andet store ildsøjler skød op under metalkoncerten.

LÆS MERE

Hvad vil du huske Roskilde 2013 for?

»Jeg var meget begejstret for de nye bade, der er kommet i medarbejdercampen. Der kan man komme til, og det er derfor, vi bor derovre«, siger hun.

Hvad kan festivalen gøre bedre fremover?

»Jeg synes godt, de kan sætte endnu flere skraldespande op, så vi ikke hele tiden skal samle folks ting op. Det kræver selvfølgelig også, at flere frivillige melder sig til at samle skrald«.

Røget en masse hash
Under aftenens Kraftwerk-koncert kan Annica Skuglund med ro i sindet lade andre om at gribe tangen.

Også 14-årige Cecilie Mcclymont venter i spænding på de kraftfulde tyskere.

»Kraftwerk er hovedårsagen til, at jeg er her i år«, fortæller hun begejstret.

Hun er på festivalen for anden gang og betegner koncerten med Crystal Castles i går på Arena-scenen som en uforglemmelig oplevelse, fordi de med deres analoge synthesizere formåede at få publikum helt op at køre.

Hvad vil du huske Roskilde 2013 for?

»At jeg blev genforenet med mine venner, som jeg så The Cure med sidste år. Vi har bare festet og set en masse fed musik sammen hele ugen. Og røget en masse hash«, fortæller Cecilie Mcclymont.

Hvad har du fortrudt, du ikke har fået gjort i år?

»Jeg ville egentlig gerne have stået i pitten til Rihanna, selv om jeg ikke er så vild med hendes musik. Men bare for at se hvilke sjove typer, der var. Men det var jo playback meget af det, har jeg hørt«.

Hun fortsætter:

»Men en anden gang synes jeg ikke, at festivalen skal bruge så mange penge på et popnavn, der ville passe bedre i Jyske Bank Boxen. Det er ikke i Roskilde-ånden. Jeg vil hellere have mere postpunk som Synd og Skam og Dead Can Dance«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

For 21-årige Sophus Jerris og 22-årige Daniel Wagner fra København var valget af Rihanna heller ikke pengene værd. Der var alt for meget back track for en live-optræden at være, mener de.

Brækket næse
Førstnævnte tager sig kortvarigt til næsen og ømmer sig.

»Jeg har brækket næsen«, forklarer Sophus Jerris med en smule ærgrelse i stemmen.

Uheldet skete på en af de små veje på campingområdet, hvor en anden person løb frontalt ind i hans næse, så blodet sprøjtede.

»Min største fortrydelse i år er, at jeg ikke så mig ordentligt for, før jeg gik over den vej«, siger han.

Til gengæld har de søde festivalpiger gjort Roskilde 2013 til en udsøgt fornøjelse for de to ungersvende, synes de.

»Pigerne har været gode i år. De er så smukke. Men vi skulle have haft lidt mere sol, så vi havde set lidt mere bar hud«, siger Daniel Wagner.

Største bryster vandt
Og drengene ærgrer sig, da det går op for dem, at de kunne være blevet smurt ind i gratis solcreme i området Relax City.

Til gengæld vil de tage hjem med minderne om en forrygende Miss Wet T-shirt-konkurrence i deres nabolejr.

»Det var så svedigt. Der kom over 300 mennesker, og hende med de største bryster vandt«, siger Sophus Jerris med sin rustne stemme, der bærer præg af næsten ti dage med fest(-tival) og farver.

»Eloq på Apollo-scenen var en kæmpe oplevelse. Han havde Mø og Linkoban på scenen, det var overdrevet fedt. Men Kendrick Lamar var også rigtig godt. Publikum var så vilde«, siger Daniel Wagner, da han bliver spurgt om festivalens største hits i år.

Men drenge, hvad kan så gøres bedre til næste år?

»Den der Mumbai-bod i camping Øst skal altså servere deres morgenmad hele dagen. Folk sover jo længe, og det holder ikke. Og deres smoothies må de gerne lave hele dagen også. De smager pisse godt med sprut i«, mener Sophus Jerris.

Slipknots fede kontakt til publikum

For 20-årige Segmar Jonasson har det handlet mindre om 'våde t-shirts' og lidt mere om hård metal. Det viser han da også med al tydelighed iført en fantrøje med 'Metallica' påtrykt hen over brystkassen.

Dog går bandet Slipknots optræden på Orange Scene torsdag aften over i historien, mener han.

»Metallica havde et federe sceneshow. Men energien og kontakten til publikum var så fed under Slipknot. Det var også første store koncert, og de satte altså gang i festen«, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Næste år skal de ikke bruge så mange penge på pop, men ellers er Roskilde næsten perfekt. Måske kunne de godt hyre nogle flere reggae-kunstnere«, siger Segmar Jonasson.

LÆS OGSÅ

Inden turen går hjem til Torshavn, skal han lige nå at have de sidste hårde metalsange indprintet i sine endelige erindringer om Roskilde Festival 2013.

»Jeg fortryder, at jeg brugte så meget tid i lejren, så jeg ikke fik hørt al det musik, jeg havde planer om. Men det er egentlig den samme sang hvert år«, siger han og bevæger sig mod Orange Scene, hvor Queens of the Stoneage skal til at rocke.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden