Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JANUS ENGEL
Foto: JANUS ENGEL

ILoveMakonnen. Stemningen var høj og rowdy, da rapperen indtog Apollo.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Melankolsk rapper skabte kaos på Apollo Scenen

ILoveMakonnen havde travlt undervejs, men satte Roskilde på den anden ende til sidst.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han lignede en rigmandssøn fra Florida, da han kom hoppende ind på scenen i. I sejlerpolo, hvide jeans og dyre solbriller.

Men den unge amerikanske rapper, ILoveMakonnen, er ikke det første skridt i retningen af Yacht-hiphop. Han er et syrehoved fra Atlanta med en usædvanlig historie, der afspejler sig i en lige så usædvanlig form for trap-hiphop.

Med sin knækkende sangstemme minder ILoveMakonnen om Biz Markie, i stedet for gakket humor, rapper han bare på svampetrip og lsd.

En vejsidebombe

Ud over hans melankolsk udflydende rapstil, var der nu ikke noget tåget eller trippende over hans koncert på Apollo scenen. En scene der ligger underligt i det ene hjørne af campingpladsen.

Enten minder den om en banegård med trafikken ind mod festivalpladsens mange scener, eller også virker den som en vejsidebombe, der stopper alt og sætter en prop i strømmen af mennesker. Og det var lige præcis det koncerten med ILoveMakonnen gjorde.

Siden i lørdags har hans internet-hit, ’Tuesday’ været et af de mest spillede i teltlejren. Og hiphopfolket var dukket op for at have en fest.

I programmet markerer Roskilde Festival koncerter med ekstra høj energiniveau med et lille lyn. Det havde ILoveMakonnen ikke, men det kunne det måske godt. For de unge kasket-drenge væltede kaotisk ind hinanden og kastede med trøjer, øldåser, hatte, bolde og hvad de ellers lige havde på sig.

Forjaget tempo

Stemningen var høj og rowdy, mens ILoveMakonnen kom styrende ind på scenen og leverede to hurtige fragmenter af ’21st Street’, ’Manuevering’ og ’Man of the Party’:

»I'm the man of the party/ Keep the Xan and the Molly/ I keep the kush and the purp/ Always on deck, never out of work«.

Stofferne flyder hurtigt i både musikken og blodet hos den 26-årige Makonnen Sheran. Det ene korte klip af et nyt eller velkendt nummer fra et af hans mixtapes blev sendt ud til det kaotiske publikum. Vi rundede 20 tracks på en god halv time. Det gjorde koncerten lidt for aprubt og forjagede til for alvor at sætte det dybe stød ind.

Men ILoveMakonnen har ikke den store erfaring i at håndtere et publikum. Han er blevet et hiphop-hit på ingen tid.

Under Drakes vinger

Til sin studenterfest kom han ved et uheld til at slå en ven ihjel. Derfor endte han i husarrest i mange år. Isoleret fra resten af Atlantas knoskydende musikscene, bloggede han om og lavede musik.

Hele verden (i hvert fald det nærmeste nabokvarter) hadede Makonnen Sheran. Derfor kaldte han sig ILove Makonnen. Nogle skulle elske ham.

Mixtape for mixtape begyndte ILoveMakonnen at få opmærksomhed fra Atlanta-scenen. Og da den canadiske hiphop-superstjerne, Drake pludselig lagde et rim ind på et remix af ’Tuesday’ eksploderede internettet.

Det gjorde Apollo også, da vi nåede dertil.

Først røg kasketterne igen til vejrs som skydende cowboys, da han gav sig tid til ’I Don’t Sell Molly No more’ og han kunne han overladt mikrofonen til de første tusinde unge gutter, da ’Tuesday’ røg ud over scenen.

Koncerten var hurtigt overstået. Faktisk så hurtigt, at der stadig var tid tilbage af den obligatoriske time, som Roskilde Festival havde krav på. Så ILoveMakonnen måtte ind på scenen igen og gentage både ’I Don’t Sell Molly No More’ og selvfølgelig ’Tuesday’. Og han gjorde det med uformindsket energi.

Alligevel var det lige tyndt nok med sådan en gentagelse. Efter min mening. Men ikke publikums.

Engang til sprang og hoppede de, som om de havde ventet på den sang hele sommeren. Men ok. De er også vant til at høre den på repeat mellem teltene.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden