0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MADs klummeskribent om surdej og nedlukning: Til lykke, lille skat

Ligesom halvdelen af den vestlige verden gik jeg til pandemien med surdej.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamazaki
Tegning:: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I første omgang var det et rent overlevelsesinstinkt. I de første dage af Danmarks første nedlukning, hvor pasta, gær og toiletpapir blev revet væk fra hylderne, og medierne frygtede forstyrrede forsyningskæder, virkede det som rettidig omhu. Hvis jeg havde et glas surdej, der stod og hyggede sig i bagest i køleskabet, og en pose mel i skabet, kunne jeg bage brød. Sulten ville blive holdt fra døren.

Jeg havde faktisk aldrig startet en surdej før, men internettet forsikrede mig om, at det var helt enkelt. Ud over mel skal man bare bruge vand, luft og tid. Internettet tog fejl, som det jo gør på så mange områder. Indholdet i mit glas udviklede sig hurtigt til en grå masse, der lugtede foruroligende af bræk.