0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dessert lavet på rå rabarbersaft: Der må danses og dirres!

Denne dessert bygger på en rabarbersaft, Marie Holm lærte at lave af sin farmor. Den er så vigtig for desserten, at du slet ikke bør lave den, hvis du ikke har tænkt dig at lave saften fra bunden. Det er barnebarnets mening!

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamasaki
Tegning: Masao Yamasaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det ligner en gigantisk vingummi!«, skrev redaktøren, da jeg sendte hende det foto af rabarbergeleen, der lige nu kaster sin glans – bogstavelig talt – over siderne her.

Og det havde hun jo ret i. Men jeg kan forsikre, at ingen tænker vingummi i det øjeblik, man løfter eller på anden måde berører fadet, som geleen står på og sender bølger igennem hele herligheden og får den til at dirre og danse på stedet. En rabarbergelé er en yderst levende sag! Og det er netop en del af charmen ved den. For ud over at smage umanerlig dejligt er det en dessert, der vil få selv den mest forhærdede type til at trække på smilebåndet ved tanken om de uartige ligheder en gelé i bevægelse har med bestemte (og ditto tryllebindende) kropsdele. Fnis og spis, som jeg plejer at sige.