0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kød kan godt være klimavenlig kost

Kød er ikke enten-eller i en klimavenlig kost. Men vi skal se på det en ny måde. Og vi skal frem for alt skære ned. Markant ned.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Theis Bothmann
Foto: Theis Bothmann
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Denne sommer blev det tydeligt for alle, hvad vi har vidst længe: Klimaforandringerne er selvforskyldte og desværre ikke længere en teoretisk diskussion. De raser for fuld udblæsning lige nu. Og en del af den menneskeskabte udledning, som vi de sidste 150 år har pumpet ud i atmosfæren, skyldes den måde, vi spiser på.

Omkring 20-30 procent af verdens udledninger af drivhusgasser kommer fra fødevareproduktion. Madspild står for otte procent af de drivhusgasser, vi sender ud.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce